Οι νικητές των βραβείων «World Car Awards» – Θρίαμβος της Hyundai με... triple double!


Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Hyundai μπήκε στα βραβεία «Word Car Awards» ως... ταύρος εν υαλοπωλείο και σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της. Δείτε τα αυτοκίνητα που ξεχώρισαν σε όλες τις κατηγορίες. 

  • 6/4/2023

Η Hyundai θριάμβευσε στην απονομή των βραβείων «Word Car Awards» και επιβεβαίωσε με τον πιο πειστικό τρόπο ότι τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε διαρκή δημιουργικό... οίστρο. Μετά την περυσινή νίκη του IONIQ 5φέτος ήρθε η σειρά της ηλεκτρικής λιμουζίνας ΙΟΝΙQ 6 (κεντρική φωτό) να σαρώσει στην τελετή απονομής που έγινε στο New York Auto Show, κάνοντας... triple double.

To Kia EV6 GT
To Kia EV6 GT

Πιο αναλυτικά αναδείχθηκε το «Κορυφαίο Αυτοκίνητο της Χρονιάς», ενώ κατέκτησε τα βραβεία «Κορυφαίο EV» και «Καλύτερο Design» για το 2023. Την ίδια στιγμή ο όμιλος της Hyundai κατάκτησε και το «Κορυφαίο Αυτοκίνητο Επιδόσεων» με το Kia EV6 GT ενώ ο SangYup Lee, επικεφαλής σχεδιασμού των Hyundai και Genesis, κέρδισε το βραβείο «Πρόσωπο της Χρονιάς για την Αυτοκινητοβιομηχανία».

Τα δύο βραβεία που... ξέφυγαν από την Hyundai ήταν τα «Κορυφαίο Πολυτελές Αυτοκίνητο» και «Κορυφαίο Αυτοκίνητο Πόλης» τα οποία απονεμήθηκαν στα Lucid Air και Citroen C3 αντίστοιχα.

To Lucid Air.
To Lucid Air.

Οι μεγάλοι νικητές στις επιμέρους κατηγορίες προέκυψαν μετά από ψηφοφορία 100 δημοσιογράφων, από 32 χώρες, ενώ η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τον κ. Μιχάλη Γεωργιάδη.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που για δύο σερί χρονιές λαμβάνουμε αυτή την ξεχωριστή διάκριση, με την οποία αναγνωρίζεται το τεράστιο ταλέντο και η σκληρή δουλειά όλων όσων εργάζονται στη Hyundai Motor Company προκειμένου να φέρουν στην αγορά αυτοκίνητα όπως το IONIQ 6», δήλωσε ο Jaehoon Chang, Πρόεδρος και CEO της εταιρείας και συνέχισε: «Αυτή η τιμή ενισχύει τη δέσμευσή μας να είμαστε παγκόσμιος ηγέτης στον εξηλεκτρισμό των οχημάτων ενώ θα μας βοήθησει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας ως πάροχοι έξυπνων λύσεων κινητικότητας».