Οι πελάτες της NIO έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 4 εκατομμύρια αλλαγές μπαταριών (Video)


Η Nio μπορεί να μην είναι παγκοσμίως γνωστή όπως η Tesla, αλλά είναι η μοναδική κατασκευάστρια ηλεκτρικών μοντέλων με τεχνολογία αλλαγής μπαταριών. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πως γίνεται η διαδικασία αλλαγής μπαταριών.

  • 1/10/2021

Ενώ η Nio  δεν έχει ακόμη την παγκόσμια αναγνώριση των άλλων κατασκευαστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων όπως η πασίγνωστη Tesla  για παράδειγμα, έχει κάτι που κανένας από τους ανταγωνιστές της δεν έχει αυτή τη στιγμή. Την τεχνολογία αλλαγής μπαταριών.

Η Tesla  προσπάθησε να αναπτύξει στην πράξη την ιδέα της τεχνολογίας ανταλλαγής μπαταριών το 2013, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να αλλάξει την μπαταρία του Model S σε μόλις 90 δευτερόλεπτα. Όμως, η καλιφορνέζικη αυτοκινητοβιομηχανία εγκατέλειψε σύντομα την ιδέα, επιλέγοντας να παραμείνει στο δίκτυο υπερφόρτισης. Στην Κίνα, η Nio  προχώρησε στην πράξη την ανταλλαγή μπαταριών και σε μια πρόσφατη ανάρτηση στο Twitter, αποκάλυψε ότι οι ιδιοκτήτες της έχουν ολοκληρώσει πάνω από τέσσερα εκατομμύρια αλλαγές μπαταριών σε όλη τη χώρα.

Η ανακοίνωση της Nio  έρχεται μόλις έξι μήνες αφού αποκάλυψε ότι οι ιδιοκτήτες της είχαν ολοκληρώσει περισσότερες από δύο εκατομμύρια ανταλλαγές μπαταριών. Αυτή τη στιγμή η αυτοκινητοβιομηχανία διαθέτει 504 σταθμούς εναλλαγής μπαταριών που λειτουργούν στην Κίνα.

Η αλλαγή μπαταρίας σε ένα σταθμό της Νίο δεν θα μπορούσε να είναι απλούστερη, όπως φαίνεται στο βίντεο παρακάτω. Το μόνο που πρέπει να κάνει ο χρήστης είναι να μπει στην εφαρμογή για smartphone της Nio και να βρεί έναν σταθμό εναλλαγής μπαταριών κοντά του. Η εφαρμογή θα σας ενημερώσει πόσες πλήρως φορτισμένες μπαταρίες είναι διαθέσιμες σε αυτόν τον σταθμό και πόσα οχήματα περιμένουν να αλλάξουν τις μπαταρίες τους.

Μόλις φτάσει ο οδηγός, ένας υπάλληλος της Νίο αναστρέφει το όχημά του στο σταθμό. Το αυτοκίνητο στη συνέχεια σηκώνεται και το σύστημα αφαιρεί τις βίδες που συγκρατούν την μπαταρία. Στη συνέχεια, η μπαταρία κατεβαίνει κάτω από το έδαφος και πέφτει σε μια περιοχή όπου επαναφορτίζεται και στο όχημα εγκαθίσταται αυτόματα μια νέα μπαταρία.

Η διαδικασία διαρκεί μόλις τρία λεπτά και είναι δωρεάν για τους κατόχους νέων μοντέλων Nio. Όσοι διαθέτουν μεταχειρισμένα μοντέλα Nio χρεώνονται με βάση πόσες κιλοβατώρες ενέργειας χρειάζονται από τη νέα τους μπαταρία.