Οι πιο σπορ και πιο γρήγορες εκδόσεις των Renault θα λέγονται Αlpine


Ο Luca de Meo, νέος ισχυρός άντρας της Renault, κάνει σχέδια για την Alpine και το μέλλον με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ALPINE
  • 16/11/2020

Ο Luca de Meo, ο νέος επικεφαλής της Renault και του ομίλου της, θέλει να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο την Apline, η οποία προς το παρόν είναι μια μάρκα με ένα μόνο μοντέλο την Α110.

Επιδίωξή του θα είναι, όπως είπε σε συνέντευξή του στο Automotive News, να αναπτυχθεί μια σειρά προϊόντων που θα βασίζονται σε μοντέλα της Renault και τα κέρδη από την πώλησή τους να μπορούν να χρηματοδοτούν τις αγωνιστικές και όχι μόνο δραστηριότητες της μάρκας.

Σε προγενέστερες δηλώσεις το είχε πει πως στο μέλλον το όνομα Alpine θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί τόσο για επίπεδα εξοπλισμού όσο και για τις πιο σπορ εκδόσεις υψηλών επιδόσεων της Renault. Δηλαδή κατά κάποιον τρόπο η Alpine να παίξει ρόλο αντίστοιχο ή παραπλήσιο με αυτόν της Abarth για τη Fiat.

O de Meo είπε επίσης πως θέλει να πουλά αυτοκίνητα με υψηλότερα επίπεδα εξοπλισμού, καθώς σε αυτά τα περιθώρια κέρδους είναι υψηλότερα αλλά και πως οι πελάτες προτιμούν εκδόσεις με πιο σπορ προσανατολισμό.

Σαν την GT Line της Peugeot, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά «οι εκδόσεις Alpine θα μπορούσε να είναι ένα τρόπος προκειμένου το 20 με 30% των πωλήσεών μας να αντιστοιχεί σε πιο πλούσια επίπεδα εξοπλισμού και να επιτυγχάνουμε κέρδη.