Οι πρώτες αινιγματικές φωτογραφίες του Hyundai i20 N!


Εμπνευσμένο από το αγωνιστικό i20 του WRC, το Hyundai i20 N υπόσχεται να φέρει την έξαψη των αγώνων στη συμβατική γκάμα του δημοφιλούς supermini της φίρμας.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 7/10/2020

Και επίσημα το νέο Hyundai i20 N βρίσκεται προ των πυλών, με τη κορεατική φίρμα να δίνει στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες. Αυτές αποκαλύπτουν αρκετά από τα στοιχεία που συμπληρώνουν την εξωτερική τους εμφάνιση.

Στην πρώτη μπορούμε να διακρίνουμε τα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα, μαζί με τους τεράστιους αεραγωγούς της μάσκας και με τα νεύρα που τρέχουν κατά μήκος του αμαξώματος, τονίζοντας παράλληλα τα φτερά. Στη δεύτερη πάλι, αποκαλύπτονται εν μέρει οι τροχοί 18 ιντσών, μαζί με τις κόκκινες δαγκάνες των φρένων, που φέρουν το χαρακτηριστικό λογότυπο Ν επάνω τους.

Σχεδιαστικά η Hyundai φαίνεται να ακολουθεί τη νέα, Sensuous Sportiness φιλοσοφία της, όπου δίνει στο αυτοκίνητο ένα πολύ έντονο δυναμισμό. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται επίσης τα διακριτικά αεροδυναμικά βοηθήματα, καθώς και ο δύο τόνων χρωματισμός, Performance Blue με Phantom Black οροφή.

H Hyundai δεν κάνει λόγο για επιδόσεις ή τεχνικά χαρακτηριστικά. Σκεπτόμενοι όμως ότι ο άμεσος ανταγωνισμός δεν πέφτει κάτω από τους 200 ίππους (και στην περίπτωση του Toyota Yaris GR ξεπερνά τους 250 ίππους) δεν αναμένουμε κάτι πολύ ασθενέστερο από το μοτέρ που εφοδιάζει το μεγαλύτερο i30 N.

Σε κάθε περίπτωση, το i20 Ν θα μπορεί να κινείται με την ίδια άνεση σε δρόμο και στην πίστα, αφού η Hyundai θέλει πραγματικά να δώσει μία μικρή γεύση στους χρήστες του από την εμπειρία του αγωνιστικού της στο WRC. Σύντομα θα έχουμε νεότερα, καθώς η ώρα της αποκάλυψης πλέον είναι κοντά.