Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες της Aston Martin Vantage Roadster


Tην ανοιχτή εκδοχή της οκτακύλινδρης Vantage αποκάλυψε η Aston Martin, δίνοντας στο φως της δημοσιότητας τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες.

  • KEIMENO: ΓΙΑΝΝΣΗ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/10/2019

Με τον δικό της, ξεχωριστό τρόπο θέλησε μοιραστεί μαζί μας τη νέα της πρόταση η Aston Martin.

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τις εκθεσιακές σάλες, η βρετανική φίρμα αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής της Vantage Roadster, η οποία μέσα στην επόμενη χρονιά πρόκειται να πλαισιώσει την γκάμα του οκτακύλινδρου sportscar.

Όπως και η coupe εκδοχή του αυτοκινήτου, έτσι και το roadster με την ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή θα εφοδιάζεται με έναν V8 κινητήρα χωρητικότητας 4,0 λίτρων, ο οποίος προέρχεται από την Mercedes-AMG και με τη βοήθεια δύο υπερσυμπιεστών καυσαερίων αποδίδει 503 ίππους.

Για τη μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς, αξιοποιείται ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, όπως άλλωστε και ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, ενώ θεωρώντας δεδομένη την περαιτέρω ενίσχυση του πλαισίου και την αύξηση του συνολικού βάρους, η διαδικασία της επιτάχυνσης από στάση στα 100 χλμ./ώρα αναμένεται να ολοκληρώνεται σε περίπου 6,5 δευτερόλεπτα.

Οι πρώτες παραδόσεις της Aston Martin Vantage Roadster θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2020, χωρίς να αποκλείεται φυσικά να υπάρξουν πιο εξεζητημένες εκδόσεις οι οποίες θα ακολουθήσουν του επίσημου λανσαρίσματος του βρετανικού sportscar.