Οι Toyota, Mercedes και BMW είναι οι κατασκευαστές με τη μεγαλύτερη αξία


Μια έρευνα που διεξάγει κάθε χρόνο η Kantar Millward Brown ανέδειξε τις εταιρίες με την μεγαλύτερη αξία ως προς τον καταναλωτή.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 14/6/2019

H έρευνα αυτή είναι και γνωστή ως «BrandZ Top 100» και αφορά γενικότερα την αξιολόγηση εταιριών-κολοσσών συμπεριλαμβάνοντας ονόματα όπως των Apple, Google, Microsoft, Visa, Facebook και Alibaba. Σχετικά με την αυτοκινητοβιομηχανία τον πρώτο κατασκευαστή τον συναντάμε στην θέση 41 και είναι η Toyota πίσω από τις  Samsung, Netflix, Chanel, Paypal και Nike. Στην θέση 54 βρίσκεται η Mercedes-Benz και στην αμέσως επόμενη θέση ακολουθεί η BMW. Αξιοσημείωτο είναι πως αυτές είναι μόνο οι εταιρίες αυτοκινήτου ανάμεσα στις πρώτες 100.

Αξιοσημείωτο είναι πως η Toyota είναι η πρώτη εταιρία αυτοκινήτου στα 12 από τα τελευταία 14 χρόνια. Πέρα από τις τρεις εταιρίες που βρίσκονται στο top-100 ακολουθούν οι Honda, Ford, Nissan, Tesla, Audi, Volkswagen και Porsche. Η τελευταία αποτελεί νέα είσοδο στην θέση της Maruti-Suzuki.

"Η παγκόσμια δραστηριότητα διασφαλίζει την πρώτη θέση της Toyota. Σε κάθε περιοχή έχει μια καλή γκάμα μοντέλων ", δήλωσε ο Graham Staplehurst, στρατηγικός διευθυντής της Global BrandZ. "Η Toyota θεωρείται επίσης πρωτοπόρος στην εναλλακτική κινητικότητα. Όλοι αναγνωρίζουν το υβριδικό Prius. Έχουμε κάνει μερικές έρευνες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, και παρόλο που η Tesla βγήκε στην κορυφή, η Toyota ήρθε δεύτερη και στη συνέχεια η VW".