Οι Volvo και Northvolt επέλεξαν το Γκέτεμποργκ για το νέο τους εργοστάσιο μπαταριών


Οι δύο εταιρείες στο νέο τους εργοστάσιο που θα κατασκευάζει μπαταρίες στη Σουηδία θα δημιουργήσουν 3.000 νέες θέσεις εργασίας σε μία τεράστια επένδυση.

  • 7/2/2022

Η Volvo και η Northvolt επέλεξαν την πόλη του Γκέτεμποργκ για να κατασκευάσουν το νέο τους gigafactory μπαταριών που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2025. Η νέα μονάδα παραγωγής μπαταριών θα δημιουργήσει 3.000 θέσεις εργασίας και η κατασκευή της πρόκειται να ξεκινήσει το 2023.

Ως μέρος ενός τεράστιου επενδυτικού σχεδίου ύψους 30 δισεκατομμυρίων σουηδικών κορωνών, το νέο εργοστάσιο μπαταριών στο Gothenburg σε συνεργασία με τη Northvolt θα έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 50 GWh, ποσότητα που θα είναι ικανή για να καλύψει την προμήθεια μπαταριών για περίπου μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα ετησίως.

Η τοποθεσία του νέου εργοστασίου στην Torslanda, κοντά στο μεγαλύτερο εργοστάσιο της Volvo στο Gothenburg, είναι σε πλεονεκτική θέση και πολύ κοντά και στο κέντρο R&D της Volvo, όπως και σε αυτό της Northvolt.

«Η συνεργασία μας στον τομέα των μπαταριών με τη Northvolt είναι ο παράγοντας-κλειδί στη στρατηγική μας για την ηλεκτροκίνηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο HakanSamuelsson, CEO της Volvo. Υπενθυμίζουμε ότι η σουηδική εταιρεία στοχεύει να γίνει μία 100% ηλεκτρική μάρκα έως το 2030.

Οι VolvoCars και Northvolt τοποθέτησαν επικεφαλή της νέας τους μονάδας τον Adrian Clarke, ένα πρώην στέλεχος της Tesla, ενώ υπογραμμίζουν τη βιώσιμη παραγωγή μπαταριών με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.