Οι VW και BP δίνουν τα χέρια για το μεγαλύτερο δίκτυο φορτιστών στην Ευρώπη


Οι δύο εταιρείες έφτασαν σε συμφωνία για να εγκαταστήσουν ένα σύνολο 8.000 φορτιστών ταχείας φόρτισης στην Ευρώπη έως το τέλος του 2024. Τι περιλαμβάνει η συνεργασία των Volkswagen και BP.

  • 10/5/2022

Η Volkswagen ανακοίνωσε την συμφωνία της με την βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία BP για την τοποθέτηση 8.000 φορτιστών ταχείας φόρτισης στην Ευρώπη μέχρι το τέλος του 2024. Ο στόχος των δύο εταιρειών-κολοσσών στον τομέα τους είναι να τονώσουν και να επιταχύνουν την υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη.

Ο νέος -διπλός- φορτιστής με την ονομασία Flexpole της Volkswagen έχει ισχύ 150 kW και δύο παροχές ρεύματος η καινοτομία του είναι η ενσωματωμένη μπαταρία αποθήκευσης της ενέργειας, που ξεπερνά ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για την ραγδαία υιοθέτηση των υποδομών ταχείας φόρτισης στην Ευρώπη σήμερα, την ανάγκη για υψηλής τάσης υποδομή. Οι φορτιστές Flexpole μπορούν έτσι να συνδεθούν σε δίκτυο χαμηλής τάσης, χωρίς την ανάγκη για μεγάλο κόστος επένδυσης και εργασίες υποδομής, ενώ θα μειώνουν τον χρόνο που απαιτείται για την εγκατάσταση τους, προσφέροντας ισχύ φόρτισης 150 kW.

Η πρώτη φάση του προγράμματος περιλαμβάνει την τοποθέτηση 4.000 φορτιστών στους σταθμούς καυσίμων της Aral (θυγατρικής της ΒΡ) στη Γερμανία, καθώς και της ΒΡ στη Βρετανία μέσα στους επόμενους 24 μήνες. Μέχρι το τέλος του 2024, 8.000 σημεία φόρτισης θα είναι διαθέσιμα στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.   

Τα σημεία των φορτιστών Flexpole θα ενσωματωθούν μάλιστα στους χάρτες και τα συστήματα πλοήγησης των αυτοκινήτων της VW, της Seat και της Skoda, καθώς και στο λογισμικό και την εφαρμογή φόρτισης Elli της Volkswagenγια να βρίσκουν οι οδηγοί εύκολα και γρήγορα το κοντινότερο σημείο φόρτισης.

Η παρουσίαση των νέων φορτιστών και του πρώτου φορτιστή Flexpole των ΒΡ-VW, αλλά και του πλάνου συνεργασίας των δύο εταιρειών έγινε στο Dusseldorf της Γερμανίας από τον CEO της VW, Herbert Diess, και τον CEO της ΒΡ, Bernard Looney.

«Η Volkswagen πρωτοπορεί στην μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση στην Ευρώπη. Η επένδυση στα πάντα, από το λογισμικό μέχρι τις μπαταρίες και τη φόρτιση, είναι μέρος της στρατηγικής μας να κάνουμε την ατομική κινητικότητα πιο ασφαλή, πιο άνετη και απολύτως κλιματικά ουδέτερη. Η αποδέσμευση της ευρωπαϊκής οικονομίας από τον άνθρακα απαιτεί στενές συνεργασίες εκτός συνόρων και τομέων. Είμαστε χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με την BP για να επιταχύνουμε την επέκταση του δικτύου ταχείας φόρτισης στην Ευρώπη», δήλωσε ο Herbert Diess.

Ο Bernard Looney δήλωσε από την πλευρά του πως «η φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι κλειδί για τη μεταμόρφωση της ΒΡ σε εταιρεία ενέργειας. Η συνεργασία με τη Volkswagen μας δίνει μία τεράστια ευκαιρία και είναι ένα σημαντικό βήμα στο ταξίδι μας για την επιτάχυνση του εξηλεκτρισμού των μεταφορών στην Ευρώπη».