Οι VW και Ford θα ανακοινώσουν στο Detroit μια διευρυμένη συνεργασία τους;


Η φημολογούμενη συνεργασία VW και Ford θα εξασφαλίσει και στις δύο πλευράς σημαντικά πλεονεκτήματα.

  • 11/1/2019

Οι φήμες είναι ιδιαίτερα έντονες ενώ επιπρόσθετα έρχεται και ένα ρεπορτάζ του Reuters να επιβεβαιώσει πως εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στην έκθεση του Detroit, την παραδοσιακά πρώτη κάθε νέας χρονιάς από τις κλασικές εκθέσεις αυτοκινήτου, η VW και η Ford θα ανακοινώσουν ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας τους. Το οποίο θα περιλαμβάνει σαφώς περισσότερους τομείς από αυτόν των επαγγελματικών τους οχημάτων.

Έτσι λοιπόν στι1 5 Ιανουαρίου αναμένεται να ανακοινωθεί μια «παγκόσμια συνεργασίας» μεταξύ των δύο μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά μια πηγή, ενώ μια δεύτερη προσθέτει πως «οι συνομιλίες εξελίσσονται ιδιαίτερα καλά».

Σύμφωνα και πάλι με τις παραπάνω πηγές η VW σκέφτεται σοβαρά να επενδύσει στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης και στο αντίστοιχο τμήμα της Ford που την έχει εξελίξει. Η Ford με τα σειρά της σκέφτεται εξίσου σοβαρά, αν όχι πολύ περισσότερο, να αποκτήσει την άδεια χρήσης του πλαισίου MEB του ομίλου Volkswagen, ο οποίος έχει εξελιχθεί ειδικά για τη χρήση σε πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα.

Ένα εξίσου σημαντικός παράγοντας αυτής της φημολογούμενης συνεργασίας είναι η πρόθεση της VW να αξιοποιήσει το πλεονάζον δυναμικό παραγωγής της Ford στις ΗΠΑ. Αυτό από μόνο του θα της εξασφαλίσει μεγάλη οικονομία, καθώς δεν θα αναγκαστεί να επενδύσει κεφάλαια για την ανέγερση καινούργιων εργοστασίων. Από την άλλη η κίνηση αυτή θα προσφέρει τη δυνατότητα στη Ford να διατηρήσει τα εργοστάσιά της και να μην προχωρήσει σε απολύσεις εργαζόμενων.