Οκτάωρη απεργία στην FCA


Το τραγικό συμβάν, όπου ένας σαραντάχρονος υπάλληλος της FIAT Chrysler Automobiles έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα, οδήγησε τα εργατικά συνδικάτα στην απόφαση να κηρύξουν οκτάωρη απεργία για σήμερα.

  • 2/10/2019
Το εργατικό δυστύχημα συνέβη στο εργοστάσιο της FIAT Chrysler Automobiles το οποίο βρίσκεται στο Cassino, στην κεντρική Ιταλία, εκεί που κατασκευάζονται οι Alfa Romeo Stelvio, Giulia και Giulietta. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ένας σαραντάχρονος εργαζόμενος έχασε τη ζωή του όταν εγκλωβίστηκε σε μια πρέσα. Τα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα εργατών μετάλλου της Ιταλίας («FIOM», «UILM» και «FIM») κήρυξαν οκτάωρη απεργία με αίτημα την λήψη αυστηρότερων μέτρων ασφαλείας στα εργοστάσια της εταιρείας. 
 
 
Ο κ. Rocco Palombella, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Μεταλλεργατών «UILM», δήλωσε ότι τέτοιο σοβαρό δυστύχημα είχε να συμβεί χρόνια, ενώ ο κ. Michele De Palma και η κυρία Francesca Re David, επικεφαλής της ομοσπονδίας «FIOM», ζήτησαν από την ιταλική κυβέρνηση να λάβει μέτρα που να αποτρέπουν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον και να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση των εργοστασίων.