Όλα όσα γνωρίζουμε για το Polestar 5 (Video)


Το νέο Polestar 5 θα είναι η ναυαρχίδα της Σουηδικής εταιρείας και θα χτιστεί σε μία ολοκαίνουρια πλατφόρμα αλουμινίου. Πότε έρχεται και που θα βασιστεί σχεδιαστικά.

  • 17/2/2022

Η έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου Polestar Precept που παρουσίασε η σουηδική εταιρεία το 2020 θα είναι η ναυαρχίδα της πολυτελούς θυγατρικής φίρμας της Volvo, με την ονομασία Polestar 5.

Το Polestar 5 θα κυκλοφορήσει το 2024 και φυσικά θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο, όπως όλα τα μοντέλα της Polestar. Η έκδοση παραγωγής θα βασιστεί πάνω σε ένα ολοκαίνουριο πλαίσιο αλουμινίου για να προσφέρει χαμηλό βάρος και αυξημένη ακαμψία.

Όπως ανακοίνωσε η Polestar, η ολοκαίνουρια πλατφόρμα που θα έρθει στην παραγωγή το 2024 με το Polestar 5 θα είναι κατασκευασμένη από συγκολλημένο αλουμίνιο, το οποίο θα την κάνει πολύ ελαφριά και θα παρέχει «στρεπτική ακαμψία ανώτερη από αυτή ενός παραδοσιακού διθέσιου σπορ ή υπεραυτοκίνητου».

Η Polestar λέει ότι η κατασκευή σασί από συγκολλημένο αλουμίνιο έχει αποδειχθεί απαιτητική και δύσκολη για μαζική παραγωγή στο παρελθόν, αλλά τώρα λέει ότι έχει δημιουργήσει μια νέα διαδικασία παραγωγής που είναι ταχύτερη και «αναπτύσσει το αμάξωμα και την πλατφόρμα από κοινού».

Σχεδιαστικά, οι αναλογίες του εντυπωσιακού πρωτότυπου Polestar Preceptαναμένεται να περάσουν σε μεγάλο βαθμό και στο μοντέλο παραγωγής. Ενώ μάλιστα το Precept είχε μεταξόνιο 3,1 μέτρων (λίγο πιο κοντό από αυτό ενός Audi A8), η Polestar ισχυρίζεται ότι η πλατφόρμα και το αμάξωμα θα ζυγίζουν λιγότερο από αυτοκίνητα σε μικρότερες κατηγορίες.

Το Polestar 5 εξελίσσεται από την ομάδα μηχανικών της εταιρείας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, στην οποία αναμένεται πως θα προστεθούν ακόμα 200 εργαζόμενοι φέτος για να φτάσει τους 500 μηχανικούς συνολικά.

Έως τώρα έχουν γίνει γνωστά πολύ λίγα πράγματα για το σύστημα κίνησης του Polestar 5, το οποίο η σουηδική φίρμα χαρακτηρίζει «4θυρο GT επιδόσεων».