Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν αγοράσεις το νέο Skoda Karoq (video)


Ενημερώσου για όλα τα στοιχεία που φέρει το ανανεωμένο Skoda Karoq και το έχουν κάνει το πιο δημοφιλές SUV της τσέχικης φίρμας.

  • 29/4/2022

Λίγο πριν το κλείσιμο του προηγούμενου έτους η Skoda αποκάλυψε το ανανεωμένου Karoq το οποίο τέσσερα περίπου χρόνια μετά το λανσάρισμά του αποτελεί την πιο επιτυχημένη εμπορικά SUV πρόταση των Τσέχων.

Οι παρεμβάσεις που έγιναν στη φρεσκαρισμένη πρόταση επικεντρώθηκαν τόσο στο σχεδιαστικό κομμάτι όσο και στο τεχνολογικό. Αναφορικά με το πρώτο η μεγάλη αλλαγή έρχεται μέσα από τα μπροστινά φωτιστικά σώματα -με την τεχνολογία LED matrix να εμφανίζεται για πρώτη φορά- τα οποία έγιναν αρκετά πιο λεπτά.

Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει και στη νέα εξάγωνη μάσκα η οποία θυμίζει την αντίστοιχη της Skoda Octavia ενώ στο κάτω μέρος υπάρχει μια πιο φαρδιά εισαγωγή αέρα. Τα πίσω LED φωτιστικά σώματα είναι επίσης ανασχεδιασμένα διατηρώντας το χαρακτηριστικό σήμα C της εταιρείας.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον οικολογικό χαρακτήρα του νέου Skoda Karoq με εκτεταμένη χρήση ανακυκλωμένων υλικών αλλά και vegan δέρματος στο εσωτερικό. Εκεί υπάρχει και ο ψηφιακός πλέον πίνακας οργάνων σε όλες τις εκδόσεις με διαγώνιο 8 ιντσών (φτάνει τις 10.25 στις ακριβότερες εκδόσεις) ενώ η κεντρική οθόνη του συστήματος πολυμέσων ξεκινάει από τις 6.5 ίντσες και φτάνει μέχρι και τις 9.2.

Στα κινητήρια σύνολα υπάρχουν πέντε διαθέσιμες επιλογές: Η γκάμα ξεκινά με τον 3κύλινδρο 1.0 TSI των 110 PS, ακολουθεί ο 4κύλινδρος  1.5 TSI των 150 PS και ο ισχυρότερος 2λιτρος των 190 PS στην κορυφή.

Υπάρχουν και δύο ντίζελ σύνολα 2.0 λίτρων με απόδοση 116 και 150 PS. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς και μόνο τα ισχυρότερα 2λιτρα μοτέρ διατίθεται προαιρετικά με 4κίνηση ενώ τη μετάδοση αναλαμβάνει ή το 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ή το 7 σχέσεων αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG.

Για να μην κουράζεσαι όμως περισσότερο μπορείς να δεις αυτά αλλά και πολλά ακόμα στοιχεία, μέσα σε μόλις 60 sec., σε ένα video που δημοσίευσε η Skoda στα επίσημα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε το video…