Όλα πέφτουν, τα ηλεκτρικά και υβριδικά ΚΙΑ ανεβαίνουν!


Μπορεί η ευρωπαϊκή αγορά να έχει πέσει στα τάρταρα όμως τα EV μοντέλα της ΚΙΑ σημειώνουν ρεκόρ πωλήσεων μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019.

  • 18/4/2020

Αν και η αγορά αυτοκινήτου στην Ευρώπη έχει σημειώσει τεράστια πτώση πάνω από 50%, η ΚΙΑ φαίνεται να αντέχει. Η δική της μείωση των πωλήσεων έφθασε στο 14,5%, στις 113.026 μονάδες, σε σχέση με τις 132.174 μονάδες που είχε πέρσι και που ήταν ρεκόρ για πρώτο τρίμηνο στην Ευρώπη. Η μικρή αυτή μείωση σημαίνει ότι η εταιρία μεγάλωσε αναλογικά το μερίδιό της στο σύνολο της Ευρωπαϊκής αγοράς  (ΕΕ, EFTA και Βρετανία), από το 3,2% που ήταν πέρσι, στο 3,7% για το 2020 που είναι και νέο ρεκόρ.

Αυτό που κράτησε ψηλά την Κορεάτικη εταιρία ήταν οι πωλήσεις των πάσης φύσεως ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων της, τα οποία σημείωσαν... άνοδο 20,8%, φθάνοντας στις 21.340 μονάδες. Αυτή την στιγμή τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα της ΚΙΑ αντιστοιχούν σχεδόν στο ένα πέμπτο των πωλήσεών της στην Ευρώπη, σημαντικά πιο πάνω από το 13% περίπου που ήταν πέρσι. 

Στο πρώτο αυτό τρίμηνο, το e-Niro και το e-Soul αντιστοιχούσαν στο 32% των πωλήσεων σε σχέση με το 22% του 2019. Σημαντική άνοδο είχαν και τα Plug in υβριδικά της εταιρίας. Ανεβασμένες ήταν και οι πωλήσεις της οικογένειας Ceed κατά 18,8% για το πρώτο τρίμηνο.

Η χρονιά πάντως έχει ξεκινήσει ιδανικά για την ΚΙΑ η οποία με το Telluride πήρε τον τίτλο του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς ενώ και με το Soul EV κέρδισε τον τίτλο του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου Πόλης.