Όλα τα μοντέλα της PSA θα έχουν και ηλεκτρικές εκδόσεις από το 2019 και μετά


Το γαλλικό γκρουπ της Citroen/Peugeot/DS/Opel ανακοίνωσε ότι όλα τα αυτοκίνητα που θα κατασκευάζει μετά το 2019 θα έχει και ηλεκτρική ή υβριδική έκδοση.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/9/2018

Η γαλλική εταιρία αποφάσισε να επιταχύνει τις διαδικασίες για την πλήρη εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης σε όλα τα μοντέλ ατης εταιρίας της, καθώς όπως δήλωσε όλα τα μοντέλα που θα παράγονται μετά το 2019 θα έχουν και την αντίστοιχη ηλεκτρική ή υβριδική έκδοση.

Όλα θα ξεκινήσουν από την επόμενη χρονιά, με όλες τις μάρκες του γκρουπ να προσφέρουν αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά, με τα τελευταία να σημειώνουν εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κάτω από 49 g/km.

H PSA υποστηρίζει ότι θα παρουσιάσει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, 15 νέα ηλεκτρικά μοντέλα. Οκτώ από αυτά θα είναι υβριδικά, μεταξύ των οποίων και το DS 7 Crossback E-Tense 4x4 που θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του μέσα στον μήνα, το Peugeot 3008, to Peugeot 508 και 508 SW, τα Citroën C5 Aircross, Vauxhall Grandland X και  Opel Grandland X.

Τα υπόλοιπα επτά θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά με πρώτο σε σειρά εμφάνισης το DS 3 Crossback E-Tense που παρουσιάστηκε πρόσφατα, και το οποίο  ουσιαστικά ανοίγει το κεφάλαιο της καθαρής ηλεκτροκίνησης σε ολόκληρο το γκρουπ. 

Όλα τα νά αυτοκίνητα θα βασίζονται σε δύο πλατφόρμες, την CPM και την EMP2, οι οποίες΄είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν κάθε μορφή κινητήρα. Παράλληλα θα επιτρέπει στην εταιρία να παράγει όλα τα μοντέλα της στην ίδια γραμμή παραγωγής. Η PSA στοχεύει να έχει πλήρως ηλεκτρική γκάμα για όλε ςτις εταιρίες της μέχρι το 2025.