Όλες οι εκδόσεις του νέου Volkswagen Golf που αξίζει να περιμένετε


H όγδοη γενιά του VW Golf αποτελεί ήδη γεγονός, ποιες όμως είναι οι εκδόσεις του διαχρονικού best seller οι οποίες θα ακολουθήσουν και αξίζει να περιμένετε;

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ
  • 30/10/2019

Η παγκόσμια πρεμιέρα του VW Golf άφησε ανάμεικτα συναισθήματα. Οι περισσότεροι στάθηκαν στον ανεμπνευστό σχεδιασμό του και άλλοι στο υψηλό τεχνολογικό του υπόβαθρο ενός αυτοκινήτου που επιχειρεί να… εκλαϊκεύσει τεχνολογίες που αποτελούν αποκλειστικό προνόμιο ανώτερων κατασκευών.

Οι Γερμανοί βέβαια δεν κατέβασαν όλα τα χαρτιά τους στο τραπέζι, κρατώντας τους κρυφούς άσους στα μανίκια τους. Δεν μίλησαν παραδείγματος χάριν για την αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του αυτοκινήτου η οποία θεωρείται δεδομένη και πρόκειται να διαθέτει πραγματική αυτονομία μεγαλύτερη των 400 χιλιομέτρων, αποτελώντας έναν από τους βασικότερους ανταγωνιστές του ομόσταυλου VW ID.3.

Ακόμα και η plug-in υβριδική έκδοση θα προστεθεί στην γκάμα του αυτοκινήτου μέσα στο 2020, αποτελώντας όχι μόνον το πιο φιλικό προς το περιβάλλον Golf όγδοης γενιάς αλλά και το ισχυρότερο, αποδίδοντας με τη συνδυαστική χρήση ενός κινητήρα βενζίνης και ενός ηλεκτροκινητήρα 204 και 245 ίππους.

Πολύ σύντομα ωστόσο ο τίτλος του ισχυρότερου θα περάσει στο νέο VW Golf GTI, το οποίο θα διατηρήσει κάτω από το καπό του τον δίλιτρο TSI κινητήρα, αξιοποιώντας παρόλα αυτά την mild hybrid τεχνολογία για να σπάσει το φράγμα των 250 ίππων και να διατηρηθεί εντός των ασφυκτικών ορίων εκπομπής ρύπων.

Μάλιστα, στην έκδοση TCR το νέο Golf GTI θα αγγίζει τους 290 ίππους αφήνοντας ελάχιστο ζωτικό χώρο για το αποκλειστικά τετρακίνητο Golf R που είναι αναγκασμένο να κινηθεί πάνω από τους 300 ίππους.

Οι Γερμανοί έχουν επιβεβαιώσει τη δημιουργία station wagon εκδόσεων προσβλέποντας στη δημοτικότητα τους στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης. Αντιθέτως έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο εξέλιξης πολυχρηστικών προτάσεων στην γκάμα του αυτοκινήτου ενώ ελάχιστες είναι και οι πιθανότητες παραγωγής ενός crossover που θα βασίζεται στο νέο VW Golf.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά το μέλλον μιας τετράθυρης έκδοσης που είτε θα ακολουθήσει τον δρόμο που χάραξε το Jetta είτε θα σταθεί απέναντι στα premium μικρομεσαία sedan των Audi, BMW και Mercedes, ακολουθώντας πιο εκλεπτυσμένες σχεδιαστικές γραμμές.

Οι πρώτες ψηφιακές απεικονίσεις ενός τετράθυρου VW Golf δεν δείχνουν πολύ μακριά από μια πραγματικότητα που πολλοί θα ήθελαν να ζήσουν στη Ρωσία και την Κίνα.