Ολοκλήρωση με την BMW 8 Gran Coupe


H νέα 8 Gran Coupe αποκαλύφθηκε διαδικτυακά ενώ το προγραμματισμένο ντεμπούτο της στο κοινό θα γίνει τον Σεπτέμβριο στην Φρανκφούρτη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 19/6/2019

Με την παρουσίαση της πιο πρακτικής της εκδοχής, η Σειρά 8 της BMW ολοκληρώνει την γκάμα της με τους Γερμανούς να τονίζουν πως έχουν διατηρηθεί όλα τα σπορ χαρακτηριστικά των coupe και roadster εκδοχών. Σε σχέση με τις τελευταίες εκδόσεις αμαξωμάτων η ειδοποιός διαφορά έχει να κάνει με τις τέσσερις -δίχως πλαίσιο στα παράθυρα- πόρτες και φυσικά στο μεγαλύτερο μήκος.

Συγκεκριμένα η Gran Coupe έχει ξεπεράσει το πεντάμετρο προφίλ κατά 82 mm με το πλάτος να φτάνει τα 1.932 mm δημιουργώντας ένα επιβλητικό σύνολο. Το οποίο έχει και κατά 201 mm μακρύτερο μεταξόνιο (στα 3.023 mm) ώστε οι επιβάτες να νιώθουν ιδιαίτερα άνετα και την BMW να ισχυρίζεται πως στα πίσω καθίσματα χωρά ακόμη και ένας πέμπτος, έστω και στριμωγμένος. Όσο για το πορτμπαγκάζ αυτό είναι στα 440 lt.

Από εκεί και πέρα το ταμπλό, τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας και φυσικά οι κινητήρες προέρχονται από τις άλλες δύο «οκτάρες». Έτσι, συναντάμε την 840i με τον τρίλιτρο εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα με ισχύ 340 PS και ροπή 500 Nm, καθώς και την ίδια διάταξης και κυβισμού diesel 840d με τους 320 PS και τα 680 Nm.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει το διαφορικό M Sport και η ενεργητική ανάρτηση M, όπως και το αυτόματο κιβώτιο που περνά την ροπή στους πίσω ή στους τέσσερις τροχούς (στην τελευταία περίπτωση είναι στάνταρ η τετραδιεύθυνση). Η M850i xDrive είναι η κορυφαία έκδοση και αποδίδει 530 PS από έναν V8 των 4,4 lt με διπλή υπερτροφοδότηση και 0-100 σε 3,9 sec. Αναμένονται προς τα τέλη του έτους και οι κορυφαίες Gran Coupe με τα σήματα M8 και M8 Competition.