Ομάδα της Euroleague δίνει τα χέρια με την BMW και ετοιμάζεται για απογείωση


Μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης η BMW δίνει τα χέρια με ακόμα μία ομάδα της Euroleague, η οποία βάζει τις βάσεις για να εκτοξευτεί τα επόμενα χρόνια στη κορυφαία μπασκετική διοργάνωση.

  • 16/5/2023

Είναι εδώ και καιρό γνωστό ότι τα επόμενα χρόνια η μπασκετική ομάδα της Μπάγερν Μονάχου έχει βάλει ως στόχο να ανέβει επίπεδο και να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω στην Euroleague.

Ήδη τους τελευταίους μήνες έχει κυκλοφορήσει αρκετά ότι το μπάτζετ του τμήματος θα αυξηθεί ώστε να ενταχθούν στο ρόστερ παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά ενώ την ίδια στιγμή δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο κορυφαίος Ισπανός προπονητής Πάμπλο Λάσο έχει έρθει σε συμφωνία με τους Βαυαρούς και το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση.

Παράλληλα ετοιμάζεται το νέο γήπεδο που θα αποτελέσει την έδρα της μπασκετικής Μπάγερν με χωρητικότητα 12.500 θέσεων, η κατασκευή του οποίο θα ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2024. Πλέον, ακόμα ένα κομμάτι έρχεται να προστεθεί στο πλάνο για το μέλλον της ομάδας.

Σήμερα ο σύλλογος ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με την BMW ώστε να αποτελέσει έναν εκ των βασικών χορηγών. Η συνεργασία των δύο πλευρών θα ξεκινήσει επίσημα τον Ιούλιο του 2023 ενώ η BMW, μεταξύ άλλων, θα παρέχει ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε παίκτες και τεχνικό επιτελείο για τις καθημερινές μετακινήσεις.

Eίναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι η μπασκετική Μπάγερν θέλει να βαδίσει στα χνάρια του ποδοσφαιρικού τμήματος και να πανηγυρίσει επιτυχίες στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο που είναι η διοργάνωση της Euroleague.

Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, η BMW παίρνει τη θέση της Audi που για χρόνια ήταν ο βασικός χορηγός του μπασκετικού τμήματος. Μάλιστα από τον Ιούλιο οι άνθρωποι της Μπάγερν θα πρέπει να βρουν νέο όνομα για το γήπεδο τους, το Audi Dome.

Τέλος, θυμίζουμε ότι η BMW τον Ιούλιο του 2022 ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Ρεάλ Μαδρίτης στην οποία περιλαμβάνεται και το μπασκετικό τμήμα της «Βασίλισσας».