Ονειρευτείτε ελεύθερα την πιο "κακιά" BMW που είδατε ποτέ!


Πρόκειται για μία ΒΜW CSL Batmobile φτιαγμένη όσο δεν παίρνει που όμως θα παραμείνει στην σφαίρα του φανταστικού (ή του photoshop).

  • 12/4/2020

Υπήρξε για πολλούς η επιτομή όλων όσων πρεσβεύει η γερμανική εταιρία και σίγουρα ένα από τα πιο ξεχωριστά αγωνιστικά αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ποτέ. Η 3.0 CSL με το ψευδώνυμο "Batmobile" εκτός από μεγάλες επιτυχίες σε αγώνες ήταν και το αρχετυπικό σχήμα της σχεδιαστικής εικόνας της εταιρίας. Μιας εικόνας που οι σημερινές της επιλογές έχουν διχάσει το κοινό σε όλο τον κόσμο.

Η back to basics λογική είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη στην περίπτωση της ΒΜW και γίνεται με αριστοτεχνικό τρόπο από έναν συνήθη ύποπτο, τον Khyzyl Saleem, ο οποίος πολλές φορές στο παρελθόν μας έχει απασχολήσει με τα πολύ εντυπωσιακά renderings που κάνει για διάφορα αυτοκίνητα.

Δουλεύοντας στον υπολογιστή του έφτιαξε μία πολύ άγρια εκδοχή της κλασικής CSL με αρκετά μοντέρνα στοιχεία ώστε να μπορεί να "κυκλοφορήσει" και σε δημόσιο δρόμο. Διατηρούνται πάντως τα βασικά στοιχεία του αγωνιστικού μοντέλου που συμμετείχε στο πρωτάθλημα IMSA στην δεκαετία του 70, όπως οι ζάντες της BBS, τα ιδιαίτερα φώτα τόσο εμπρός όσο και πίσω, και τον συνδυασμό ενός πολύ χαμηλού σπόιλερ εμπρός με μία τεράστια αεροτομή στο πίσω μέρος.

Από εκεί και πέρα έχουν εξαφανιστεί οι τρεις λωρίδες του M Division και το αμάξωμα έχει "βαφεί" όλο μαύρο, ώστε να ταιριάζει με το ψευδώνυμο του Batmobile. Οι εξατμίσεις έχουν μεταφερθεί στο πλάι, ενώ τα φώτα είναι LED κάτι που προφανώς δεν υπήρχε στο ορίτζιναλ αυτοκίνητο. 

Προς το παρόν όλη αυτή η προσπάθεια είναι για τα μάτια μας και μόνο και την ευχαρίστηση όσων μπορούν να αφήσουν την φαντασία τους ελεύθερη για το αν θα μπορούσαν να έχουν ένα τέτοιο αυτοκίνητο.