Opel Rocks e-Xtreme: Το «αδελφάκι» του Citroen Ami μεταμορφώνεται σε off-road... τσέπης (photos)


Μεταξύ των τροποποιήσεων που δέχθηκε το μίνι ηλεκτρικό της όχημα της Opel είναι η τοποθέτηση σωληνωτού πλαισίου πάνω από την καμπίνα και η προσθήκη μίας τεράστιας αεροτομής.

  • 6/12/2022

Η Opel θα κατασκευάσει ένα μοναδικό μοντέλο του Rocks-e αφού διοργάνωσε έναν διαγωνισμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητώντας από τους θαυμαστές να σχεδιάσουν την απόλυτη παραλλαγή του μικρού ηλεκτρικού τετράκυκλου της.

Το νικητήριο σχέδιο του διαγωνισμού ήταν του Lukas Wenzhöfer, φοιτητής στη Σχολή Σχεδίου του Πανεπιστημίου Pforzheim στη Γερμανία, ο οποίος δημιούργησε το Rocks e-Xtreme.

Οι αλλαγές που έγιναν στο standard Rocks-e είναι τουλάχιστον ακραίες. Για αρχή, ο Wenzhöfer εξόπλισε το όχημα με διπλή ψαλιδωτή ανάρτηση στο εμπρός μέρος που επιτρέπει στους τροχούς να είναι πιο έξω από το αμάξωμα. «Φοράει» επίσης λάστιχα off-road και το συνολικό ύψος του Opel αυτού έχει αυξηθεί.

Οι σχεδιαστικές αλλαγές συνεχίζονται με την τοποθέτηση ενός σωληνωτού πλαισίου πάνω από την καμπίνα που φιλοξενεί επίσης μερικούς προβολείς και μια τεράστια αεροτομή στο πίσω μέρος του οχήματος.

«Το Opel Rocks-e δίνει τη δυνατότητα στους νέους να κινούνται και να απολαμβάνουν μια αφιλτράριστη οδηγική εμπειρία», είπε ο 26χρονος σχεδιαστής. «Η ιδέα μου παίρνει αυτά τα σημεία και τα οδηγεί στα άκρα. Η ικανότητα οδήγησης εκτός δρόμου προάγει την αίσθηση ελευθερίας για να φτάσετε σε οποιοδήποτε προορισμό. Και ο αυξημένος σπορ χαρακτήρας υπόσχεται περισσότερη οδηγική απόλαυση για να δείξει ότι η ηλεκτρική κινητικότητα είναι κάτι περισσότερο από μια απλή λύση κοινής λογικής».

Ως μέρος της ιδέας Rocks-e Design Hack, η Opel θα κατασκευάσει ένα μοναδικό παράδειγμα του Rocks E-Xtreme, αλλά δεν έχει πει ακόμη πότε θα είναι έτοιμο.