Ώρα ανανέωσης για τα Volvo S90/ V90


Οι ναυαρχίδες της Volvo στα sedan και estate θα φρεσκαριστούν και θα εξηλεκτριστούν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 10/12/2019

Φτάνοντας στο μέσο της εμπορικής τους πορείας τόσο το S90 όσο και η estate εκδοχή του θα περάσουν από το πρώτο τους ριζικό facelift ώστε να επανέλθουν κάπου στα μέσα του 2020 στο στίβο μάχης των premium μεγάλων μοντέλων.

Ήδη τα εν λόγω Volvo έχουν συλληφθεί να δοκιμάζονται κάτω από βαρύ καμουφλάζ στα χιόνια των σκανδιναβικών χωρών. Εξωτερικά οι αλλαγές θα αφορούν στα συνηθισμένα, δηλαδή στους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και στα φωτιστικά σώματα.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές θα είναι ανάλογης έκτασης και θα αφορούν κυρίως στην βελτίωση της κατασκευής στα σημεία, στο νέο λειτουργικό του συστήματος πολυμέσων και στα αναβαθμισμένα συστήματα υποβοήθησης.

Κάτω από τα καπό θα υπάρχουν οι υπάρχοντες κινητήρες αλλά και οι mild hybrid με τεχνολογία 48 Volt που είδαμε και στα ανανεωμένα XC90 και XC60.

Το σύστημα γεννήτριας/ ιμάντα εξασφαλίζει λιγότερους ρύπους και μικρότερη κατανάλωση και λογικά αυτές οι εκδόσεις θα σηματοδοτούνται από το λογότυπο B όπως στις δίλιτρες εκδόσεις βενζίνης και ντίζελ B4, B5 και B6 εκδόσεις του XC60.