Όταν η αστυνομία της Ρώμης οδηγούσε Ferrari!


Μια Ferrari με φάρο, ασύρματο και όλο τον εξοπλισμό περιπολικού της δεκαετίας του ’60 δεν πωλείται κάθε μέρα.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/4/2020

Μπορεί η αστυνομία του Dubai να προβάλλει με κάθε ευκαιρία τα super cars που αποτελούν το στόλο των περιπολικών της, αλλά και η ιταλική αστυνομία έχει τέτοιου είδους αυτοκίνητα στη διάθεσή της. Και όχι μόνο τελευταία, με τις Lamborghini Gallardo και Huracan, αλλά εδώ και έναν και πλέον αιώνα.

Πιο συγκεκριμένα από το 1963 όταν η αστυνομία της Ρώμης δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει με τις ολοκαίνουργιες τότε Alfa Romeo Giulia 1600 τους μαφιόζους και τους κάθε λογής παράνομους και αποφάσισε να αποκτήσει για τέσσερις από τους καλύτερους αξιωματικούς της που θα αποτελούσαν τα πληρώματά τους δύο Ferrari.

Κι όχι όποιες-όποιες αλλά το πιο καινούργιο τότε μοντέλο που ήταν η 250 GTΕ. Όπως και όλες οι άλλες έτσι και οι 250 GTE 2 2 Polizia είχαν κάτω από το μακρύ καπό τους έναν V12 3.000 cc, που απέδιδε 245 PS και είχε τελική που έφτανε σχεδόν τα 250 km/h.

Η μια GTE διαλύθηκε μερικές εβδομάδες μετά την παραλαβή της, ενώ η άλλη έμεινε στην υπηρεσία από το 1963 έως και το 1968. Στη συνέχεια έκανε επείγουσες μεταφορές αίματος μέχρι τη Νάπολη. Μάλιστα ο αστικός μύθος θέλει να καλύπτει την απόσταση των σχεδόν 200 χιλιομέτρων σε λιγότερο από μια ώρα.

Το 1972 η συγκεκριμένη Ferrari 250 GTE πωλήθηκε ως πλεονάζον υλικό και από τότε έχει αλλάξει συνολικά τρεις ιδιοκτήτες. Τώρα πωλείται από την Girardo & Co με όλο τον εξοπλισμό που είχε ως περιπολικό.