Όταν η Bugatti Divo συνάντησε την Type 35 (Video)


Η Bugatti έφερε κοντά την Divo και την Type 35 σε έναν ιστορικό τόπο για την ίδια, στη θρυλική διαδρομή Targa Florio, δημιουργώντας έντονα συναισθήματα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 3/9/2020

O Εttore Bugatti δημιούργησε την Type 35 το 1924 με έναν σκοπό: να κυριαρχήσει στους αγώνες αυτοκινήτου. Κάτι εύκολο γι’ αυτόν, θα λέγαμε, καθώς γνώριζε την τέχνη και είχε την τεχνική να το καταφέρει. Το αποτέλεσμα, ίσως να εξέπληξε ακόμα και τον ίδιο. Η Type 35, για χρόνια κέρδιζε τον έναν αγώνα μετά τον άλλο, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικά ικανός αντίπαλός της. Μεταξύ των επιτυχιών της ήταν και η νίκη στον φημισμένο αγώνα αντοχής Targa Florio για πέντε συνεχόμενες χρονιές, από το 1925 έως και το 1929. Το 1928 και την επόμενη χρονιά, πρώτος τερμάτισε ο Albert Divo, ένας από τους καλύτερους οδηγούς στην ιστορία της.

Το 2019, οι επιχειρηματικοί «επίγονοι» του Bugatti δημιούργησαν την Divo, ένα ξεχωριστό hypercar στο οποίο έδωσαν το όνομα του Γάλλου οδηγού για να τον τιμήσουν. Μάλιστα, αποφάσισαν να συνυπάρξουν τα δύο οχήματα σε έναν ιστορικό χώρο για την ίδια την εταιρεία, αλλά και του μότορσπορ εν γένει: στους δρόμους που συντελούν τη διαδρομή του Targa Florio. Στο παρακάτω σύντομο βίντεο μπορούμε να δούμε τη συνάντηση δύο οχημάτων που τα χωρίζει ο χρόνος των 95 ετών μεταξύ τους αλλά τα ενώνει η ιστορία και το ίδιο όραμα.

 

JOIN US