Όταν ο Dario Franchitti οδήγησε για πρώτη φορά την T.50! (video)


Ο Dario Franchitti έκατσε για πρώτη φορά πίσω από τη θηριώδη Gordon Murray Automotive T.50, και το καταευχαριστήθηκε!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 16/10/2021

Το αυτοκίνητο που θεωρείται από πολλούς η σύγχρονη εκδοχή της McLaren F1, μιας και τα δύο έχουν σχεδιαστεί από τοn Gordon Murray, θα εμφανιστεί δημόσια σε μία εβδομάδα στο Goodwood Members' Meeting.

Έχουμε να κάνουμε με ένα ιδιαίτερο supercar, που βάζει στο προσκήνιο την αεροδυναμική και τον σχεδιασμό, με την Gordon Murray Automotive να καινοτομεί σε διάφορους τομείς, όπως με τη χρήση ανεμιστήρα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Ο τοποθετημένος στο κέντρο κινητήρας είναι ένας ατμοσφαιρικός V12 4,0 lt, που έχει εξελιχθεί από την Cosworth και αποδίδει 663 ίππους στις 11.500 rpm και 467 Νm ροπής. Στις ιδιαιτερότητές τους, πέρα από τα 0,3 δευτερόλεπτα που χρειάζεται για να φτάσει από το ρελαντί στον κόφτη στις 12.100 rpm περιλαμβάνεται και ο λόγιος συμπίεσης του 14:1.

BIG DEALS

Διαθέτει, μάλιστα, μία γεννήτρια 48 volt, καθώς και 6τάχυτο, χειροκίνητο κιβώτιο, με τη δύναμη να πηγαίνει στον πίσω άξονα.

Αυτό το αυτοκίνητο οδήγησε για πρώτη φορά ο τρεις φορές νικητής του Indy 500, Dario Franchitti, και συγκεκριμένο το... 'George', το αυτοκίνητο δοκιμών της εταιρείας.

Δείτε το σχετικό βίντεο: