Όταν παραδίδεις για όπλο ένα… τανκ!


Μια έκπληξη περίμενε αστυνομικούς στην Τσεχία, οι οποίοι κλήθηκαν να παραλάβουν όχι ένα αλλά δύο τανκς, στο πλαίσιο προγράμματος παράδοσης παράνομου οπλισμού που έχουν θεσπίσει οι αστυνομικές αρχές της χώρας.   

  • 9/4/2021

Ένα ροζ τανκ παραδόθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος που έχει υιοθετήσει η Αστυνομία της Τσεχίας το οποίο προβλέπει την παροχή αμνηστίας σε όσους κατέχουν παρανόμως όπλα και τα παραδώσουν στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα.

Συγκεκριμένα, στο τέλος Ιανουαρίου εκπρόσωπος της Αστυνομίας της χώρας ανακοίνωσε πως όποιος πολίτης έχει στην κατοχή του παράνομα όπλα θα μπορέσει να τα παραδώσει, χωρίς να αντιμετωπίσει ποινές ή να προχωρήσει σε διαδικασία για να τα νομιμοποιήσει, εάν επιθυμεί να τα κρατήσει. 

Για να προωθήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο θα συνεχιστεί μέχρι τον προσεχή Ιούλιο, η αστυνομία της Τσεχίας δημοσίευσε ένα βίντεο το οποίο δείχνει τι περιμένει να παραδώσουν στις Αρχές οι πολίτες.

Σε αυτό φαίνεται κάποιος ο οποίος οδηγεί ένα τανκ να το σταθμεύει στον χώρο πάρκινγκ ενός αστυνομικού τμήματος και να παραδίδει τα κλειδιά σε δύο έκπληκτους αστυνομικούς!

Η ιδέα πίσω από τη δημοσίευση το βίντεο ήταν ότι ο καθένας μπορεί να παραδώσει οποιοδήποτε όπλο, αρκεί να μην είναι εκρηκτικό. Ακόμα και ένα τανκ! Σε ανακοίνωση των τσεχικών Αρχών, αναφέρεται ότι όντως κάποιος παρέδωσε ένα άρμα μάχης.

Στην πραγματικότητα, αυτά ήταν δύο! Ένα SD-100 και ένα μεσαίου μεγέθους T34/85, το οποίο για άγνωστο λόγο είναι βαμμένο σε ροζ χρώμα. Οι τύποι αυτών των δύο αρμάτων είχαν χρησιμοποιηθεί από τον ρωσικό στρατό κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. 

Σε μία ανάρτηση στα social media της τσεχικής Αστυνομίας αναφέρεται ότι «και τα δύο τανκς παραδόθηκαν στην περιοχή Hradec Králové, αλλά λείπουν τα στοιχεία γι’ αυτά». Και τα δύο στρατιωτικά οχήματα ανήκουν στο ίδιο άτομο που τώρα «ελπίζει να βγάλει μία άδεια νομιμοποίησής τους, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία που επικρατεί».

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.