Όταν οι Έλληνες οδηγοί αρνούνταν να φορέσουν ζώνη ασφαλείας (video)


To ρεπορτάζ έρχεται από το μακρινό 1995 και αποτυπώνει τις έντονες αντιδράσεις των οδηγών στην υποχρεωτική χρήση της ζώνης ασφαλείας. Αξίζει να το δείτε.  

  • 21/6/2023

Τον ρόλο που παίζουν οι ζώνες ασφαλείας στην περίπτωση τροχαίου ατυχήματος δεν χρειάζεται να τον αναλύσουμε. Αυτά τα ζητήματα έχουν λυθεί προ πολλού και πλέον δεν μπορεί να γίνει καμία κουβέντα επί του θέματος.

Ωστόσο αποτελεί γεγονός πως τα πρώτα χρόνια που εμφανίστηκαν και ακόμα περισσότερο όταν έγινε υποχρεωτική η χρήση τους, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τους οδηγούς. Αυτό το φαινόμενο παρατηρήθηκε σε πολλές χώρες του κόσμου μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Κάνοντας μερικές βόλτες στο YouTube και παρακολουθώντας ρεπορτάζ τηλεοπτικών εκπομπών περασμένων δεκαετιών, πέσαμε πάνω σε video από το μακρινό 1995 που προβλήθηκε στον ΣΚΑΙ, στην εκπομπή «Χωρίς Αναισθητικό».

Ο ρεπόρτερ βγαίνει στους δρόμους της Αθήνας και προσπαθεί να «σφυγμομετρήσει» τις αντιδράσεις των οδηγών για την υποχρεωτική χρήση της ζώνης ασφαλείας, ενώ συνομιλεί και με μία αστυνομικό της Τροχαίας για να μάθει πόσο αυστηρή θα είναι στους ελέγχους.

Αξίζει να το δείτε...