Πάει και αυτό... Ολοκληρώνεται η παραγωγή του πιο φθηνού αυτοκινήτου στην Ελλάδα


Με αρχική τιμή τις 12.850 ευρώ, το μοντέλο είναι το πιο προσιτό που μπορεί να αποκτήσει κανείς σήμερα στην ελληνική αγορά.

  • 2/1/2023

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδήμων της αυτοκίνησης για να αντιληφθεί ότι τα τελευταία χρόνια οι τιμές των καινούργιων μοντέλων έχουν εκτοξευτεί, με αποτέλεσμα οι προσιτές επιλογές που κάποτε κατέκλυζαν την αγορά να αποτελούν είδος υπό εξαφάνιση. 

Αυτή η τάση δεν αναμένεται να υποχωρήσει σύντομα και ένας από τους βασικούς λόγους είναι ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες προτιμούν να διοχετεύουν τις περιορισμένες πρώτες ύλες που μπορούν να προμηθευτούν λόγω των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδασε μοντέλα με μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους. 

Αυτή η τάση φαίνεται ότι θα επηρεάσει και την πορεία του πιο φθηνού αυτοκινήτου που κυκλοφορεί σήμερα στην ελληνική αγορά, του Mitsubishi Space Star. 

Όπως έγινε γνωστό μέσα από το επίσημο site της εταιρείας στην Ιαπωνία, η παραγωγή του στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, όπου κυκλοφορεί με την ονομασία Mirage, ενδέχεται να συναντήσει προβλήματα και ίσως να μην μπορούν να ικανοποιηθούν συγκεκριμένες απαιτήσεις των αγοραστών, όπως για παράδειγμα το χρώμα του αμαξώματος ή επιλογές στον εξοπλισμό.

Αυτή η εξέλιξη προς το παρόν δεν αφορά την Ευρώπη και την Ελλάδα, ωστόσο δημοσιεύματα αναφέρουν ότι σταδιακά οι περιορισμοί θα περάσουν και στα μέρη μας. Και από τη στιγμή που έχουμε μπροστά μας ένα αγορά που κατακλύζεται από μεσαία και μεγάλα crossover-SUV ίσως να είναι το πρώτο βήμα προς την πλήρη παύση της παραγωγής του. 

Αυτό μπορεί να αλλάξει μόνο εφόσον η συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi εντάξει το Space Star στο πλάνο εξηλεκτρισμού και συνεχίσει την εμπορική του πορεία με τον ίδιο τρόπο που συνέβη στην περίπτωση του Nissan Micra