«Παγώνει» η παραγωγή για το Bronco με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων – Τι οδήγησε την Ford σε αυτή την απόφαση


Η επιλογή της Ford μοιάζει να ήταν μονόδρομος, αλλά όλα δείχνουν ότι η απουσία της χειροκίνητης έκδοσης δε θα κρατήσει για πολύ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/3/2023

Πριν από περίπου μία εβδομάδα έγινε γνωστό ότι το «θρυλικό» Ford Bronco θα έρθει, επιτέλους και στη χώρα μας, στο πλαίσιο λανσαρίσματός του σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές, με περιορισμένο αριθμό αντιτύπων. Μάλιστα, αρκετές χώρες της Ευρώπης άνοιξαν ήδη τους διαμορφωτές τους και ανακοίνωσαν τις τιμές διάθεσής του.

Ωστόσο, πριν από περίπου 24 ώρες, ένας εκπρόσωπος της Ford επιβεβαίωσε, μιλώντας Road & Track, ότι η εταιρεία προχωρά σε «πάγωμα» της παραγωγής του Bronco με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, στη βασική έκδοση, αλλά και την έκδοση Everglades.

Σύμφωνα με τη Ford, η παύση αυτή γίνεται προκειμένου να καταφέρει να ανασυντάξει τη γραμμή παραγωγής της στο Michigan, ώστε να μπορεί να υποστηρίξει την κατασκευή και συναρμολόγηση του επερχόμενου Ranger, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα.

«Το Bronco και το Ranger κατασκευάζονται στη μονάδα παραγωγής στο Michigan. Ετοιμαζόμαστε για το λανσάρισμα του ολοκαίνουργιου Ranger και κάναμε μερικές προσωρινές αλλαγές στην παραγωγή, προκειμένου να βελτιστοποιήσουμε την ομοιομορφία της γραμμής για να εξασφαλίσουμε την ποιοτική παρουσίαση του νέου Ranger, συνεχίζοντας τη λήψη παραγγελιών για το Bronco.

Ως αποτέλεσμα, πήραμε την πολύ δύσκολη απόφαση να μην προσφέρουμε το Bronco στη βασική, την Everglade, και την έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων για το υπόλοιπο του 23MY. Οι πελάτες που θέλουν να προμηθευτούν το δικό τους Bronco, μπορούν να συμβουλευτούν τις αντιπροσωπείες, σχετικά με το ήδη υπάρχον απόθεμα, προκειμένου να επιβεβαιώσουν αν υπάρχει κάποια επιλογή γι αυτούς, η οποία δεν είναι διαθέσιμη προς παραγγελία», είπε ο εκπρόσωπος της εταιρείας σε σχετική δήλωση.

Η παραγωγική διαδικασία αναμένεται να αποκατασταθεί με την έναρξη του 2024, με την Ford να μην έχει επιβεβαιώσει το ακριβές χρονικό πλαίσιο.