Πανευρωπαϊκή απονομή Young Creative Chevrolet


Με μια φαντασμαγορική τελετή ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 22/9 στο Λονδίνο ο πανευρωπαϊκός διαγωνισμός Young Creative Chevrolet 2011.

  • 29/9/2011

Με μια φαντασμαγορική τελετή ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 22/9 στο Λονδίνο ο πανευρωπαϊκός διαγωνισμός Young Creative Chevrolet 2011.

Βασικό αντικείμενο της βραδιάς ήταν η απονομή των βραβείων στους τελικούς νικητές που κατάφεραν να πάρουν την πρώτη θέση στην κατηγορίας τους. Ανάμεσα τους και η δικιά μας Σοφία Στεργιοπούλου από την σχολή Όμηρος, η οποία μετά την πρωτιά της στους Ελληνικούς τελικούς κατάφερε να διαπρέψει και στην Ευρώπη καταλαμβάνοντας και εκεί την πρώτη θέση στην κατηγορία των Visual Arts.

Μια πολύ σημαντική επιτυχία για την Σοφία που με το έργο της κατάφερε να εντυπωσιάσει την Ευρωπαϊκή κριτική επιτροπή, μέλη της οποία δήλωσαν πως το έργο της ήταν λιτό, εμπνευσμένο και ακριβώς πάνω στο θέμα που ήταν η σύνδεση της τεράστιας παράδοσης της Chevrolet -που φέτος κλείνει 100 ζωής- με το μέλλον της εταιρείας, κάτι που εκφράζεται με τον πλέον εμφατικό τρόπο από το ριζοσπαστικό Volt, το πρώτο ηλεκτροκίνητο εκτεταμένης εμβέλειας που βγήκε στην παραγωγή.

Μια επιτυχία που εκτός των άλλων αποτελεί παράλληλα και μια δικαίωση για την στήριξη της Chevellas στον θεσμό του Young Creative Chevrolet, αφού μετά την περσινή τρίτη θέση της Κωνσταντίνας Αγκαλίου στην κατηγορία της μόδας, η φετινή πρωτιά έρχεται να υπογραμμίσει ότι η Ελλάδα μπορεί να συνδέει το όνομα της στην Ευρώπη και με ευχάριστες ειδήσεις. Αρκεί βέβαια να υπάρχουν οι συνθήκες όπου οι νέοι άνθρωποι θα μπορούν να δείξουν το ταλέντο τους, να μετρήσουν της δυνάμεις τους, να ρισκάρουν δημιουργικά και να διακριθούν.

Αυτό ακριβώς εξάλλου είναι και το πνεύμα του Young Creative Chevrolet. Μιας πανευρωπαϊκής προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια, προκειμένου να δώσει την ευκαιρία σε σπουδαστές από τον χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών από όλη την Ευρώπη, να δείξουν την δουλειά τους στο ευρύτερο κοινό και να διαγωνιστούν εξερευνώντας τα δημιουργικά τους όρια.

Οι σπουδαστές υποβάλουν έργα σε όποια από τις πέντε κατηγορίες (Φωτογραφία, Μόδα, Video, Μουσική και Visual Arts) επιθυμούν και η πρώτη επιλογή γίνεται σε εθνικό επίπεδο. Οι τρείς καλύτεροι σε κάθε χώρα παίρνουν χρηματικά έπαθλα (1.200 € για τον πρώτο, 500 € για τον δεύτερο και 300 € για τον τρίτο) αλλά μόνο ο πρώτος σε κάθε κατηγορία έχει το δικαίωμα να προχωρήσει και να πάρει μέρος στο δεύτερο επίπεδο αξιολόγησης. Σε αυτό οι καλύτερες συμμετοχές από όλη την Ευρώπη διαγωνίζονται και αξιολογούνται από ένα κεντρικό πάνελ κριτών, το οποίο αναδεικνύει τελικά τους πανευρωπαϊκούς νικητές.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι εκτός από τα χρηματικά έπαθλα και την δεδομένη ηθική ικανοποίηση, όσοι ξεχωρίζουν με την δουλεία τους έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με γνωστούς και καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου αποκομίζοντας σημαντικότατες εμπειρίες σε αυτή την πρώτη φάση της καριέρας τους.

Η τελετή των απονομών στο Λονδίνο έγινε στο παλιό εργοστάσιο ενέργειας του Battersea, ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά κτίρια της Βρετανικής πρωτεύουσας, του οποίου η ξεχωριστή αρχιτεκτονική ήρθε να ταιριάξει γάντι στην καλλιτεχνική αύρα του θεσμού. Κατά την διάρκεια της, ο Wayne Brannon ως επικεφαλής της Chevrolet Europe επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά, ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να στηρίζει τον θεσμό που ταιριάζει απόλυτα με το DNA της Chevrolet, η οποία κλείνοντας 100 χρόνια ζωής εξακολουθεί να βασίζεται πάντα στην πρωτοπορία και την φρεσκάδα των σχεδιάσεων της.

Ο διαγωνισμός Young Creative Chevrolet 2012 έχει ήδη ξεκινήσει, με τις πρώτες δημιουργικές ενημερώσεις να διανέμονται αυτή την στιγμή σε σχετικές σχολές σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σε Ελληνικό επίπεδο η Chevellas θα συνεχίσει φυσικά να στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της τον θεσμό, κάνοντας ότι είναι δυνατό για να δώσει σε όσους περισσότερους Έλληνες σπουδαστές γίνεται την ευκαιρία να πάρουν μέρος και να μας εκπλήξουν με το ταλέντο τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.youngcreativechevrolet.com.