Παραγγελία για 15 Tesla Cybertruck στο Μεξικό


Σύμφωνα με δημοσίευμα στον βρετανικό τύπο, ένας δήμαρχος σε πόλη του Μεξικού παρήγγειλε ήδη 15 Tesla Cybertruck για να τα χρησιμοποιήσει για τις υπηρεσίες του δήμου του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 3/12/2019

Ο Adrián Esper Cárdenas είναι ο δήμαρχος της πόλης Ciudad Valles, η οποία βρίσκεται στο κεντρικό Μεξικό. Όπως έγινε γνωστό, έπειτα από την παρουσίαση του Tesla Cybertruck αποφάσισε να παραγγείλει στην εταιρεία 15 από αυτά, με σκοπό να τα χρησιμοποιεί ως οχήματα μεταφοράς για τις δημοτικές υπηρεσίες. 

Όπως έγινε γνωστό, ο δήμαρχος έδωσε την παραγγελία αναλαμβάνοντας προσωπικά την πρωτοβουλία και χωρίς να έχει φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο ή να έχει την έγκριση αυτού. Σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, έδωσε προκαταβολή περίπου 1.350 ευρώ, δηλαδή έναν μισθό του, και πρόσθεσε: «Παρήγγειλα δέκα οχήματα με δύο ηλεκτροκινητήρες και πέντε με τρεις. Θα βγάλουμε μια φωτογραφία μας και θα τη στείλουμε στον Elon Musk μήπως και μας κάνει κάποια έκπτωση», είπε.

Ο κ. Esper Cárdenas δήλωσε προέβη σε αυτή την πράξη υποστηρίζοντας ότι λειτούργησε με βάσει την κοινή λογική. «Δεν είναι θέμα ταχύτητας, επειδή δεν μας ενδιαφέρει αυτή εν προκειμένω. Αυτό που θέλουμε είναι η ροπή για να τραβάμε τρέιλερ με σωλήνες νερού. Το Tesla Cybertruck μπορεί να μεταφέρει διπλάσια ποσότητα απ’ ό,τι ένα αντίστοιχο συμβατικό φορτηγό». Όπως τόνισε, η χρήση των Cybertrucks θα εξοικονομήσει περίπου 1.000.000 ευρώ ετησίως από τα έξοδα για καύσιμο και συντήρηση, όπως συμβαίνει τώρα με τα οχήματα που έχει στη διάθεσή του ο δήμος.

Όπως έχει δηλώσει ο Elon Musk, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, κάποιος μπορεί να παραγγείλει το Cybertruck προκαταβάλλοντας μόλις 100 δολάρια (περίπου 90 ευρώ). Σύμφωνα με τον ίδιο, ήδη έχουν δοθεί 250.000 παραγγελίες για το νέο μοντέλο, ενώ οι παραδόσεις των πρώτων Cybertruck αναμένονται εντός του 2021.