Παραιτείται ο Carlos Ghosn από την Renault


Όπως ήταν αναμενόμενο ο CEO της Renault δέχτηκε να παραιτηθεί μιας και η παρουσία του μόνο καλό δεν έκανε αυτή την περίοδο στην εικόνα της μάρκας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 23/1/2019

Η αποκαθήλωση του Ghosn φαίνεται πως ολοκληρώνεται αφού στο αυριανό συνέδριο θα ανακοινωθεί η διάδοχη κατάσταση. Επίσημα η παραίτηση του Ghosn θα ανακοινωθεί ταυτόχρονα αύριο αφού μέχρι και αυτές τις ώρες ο Ghosn διαπραγματεύεται τους όρους της αποχώρησής του και το σίγουρο είναι πως «θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το επικρατέστερο πρόσωπο ως νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην Renault είναι ο CEO της Michelin. Ο 65χρονος Dominique Senard έχει ισχυρή στήριξη από την γαλλική κυβέρνηση (η οποία κατέχει το 15% της Renault) και γνωρίζει πολύ καλά την παγκόσμια αγορά μέσα από την εμπειρία του στην μεγαλύτερη εταιρία ελαστικών στον κόσμο.

Ο Senard θα κληθεί άμεσα να συσφίξει τις σχέσεις της εταιρίας του με τη Nissan. H Renault κατέχει το 43,4% της Nissan όταν η τελευταία έχει μέρισμα 15% της γαλλικής εταιρίας και 34% της Mitsubishi.

Ο Thierry Bollore πιθανότατα θα αναλάβει την θέση του αντιπροέδρου και του διευθύνοντα συμβούλου, σύμφωνα πάντοτε με το Reuters.

Ο Carlos Ghosn συνεχίζει να βρίσκεται υπό κράτηση από τις 19 Νοεμβρίου στην Ιαπωνία εν όψει της δίκης του που μπορεί να διαρκέσει ακόμη και έξι μήνες.