Παραλύουν οι συγκοινωνίες την Τετάρτη (8/3) - «Χειρόφρενο» σε λεωφορεία και τρόλεϊ


Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθηνών. Δείτε τι ισχύει για Μετρό και Ηλεκτρικό.

  • 7/3/2023

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ θα μείνει η Αθήνα την Τετάρτη (8/3) καθώς το συνδικάτο εργαζομένων ΟΑΣΑ και θυγατρικών εταιρειών αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε το Εργατικοϋπαλληλικό Κέντρο Αθηνών.

«Η Εθνική τραγωδία των τελευταίων ημερών, με το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, μας έχει γεμίσει εκτός από οδύνη και θλίψη, αγανάκτηση για τις εγκληματικές ελλείψεις που στοίχισαν τη ζωή κυρίως νέων συνανθρώπων μας.

Ως Συνδικάτο, συμμετέχοντας στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ του Ε.Κ.Α., με 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την ασφάλεια, τόσο του επιβατικού κοινού, όσο και των εργαζομένων μας, γεγονός που πολλές φορές έχουμε και στο παρελθόν εστιάσει.

Με βασική κατεύθυνση τον ΣΕΒΑΣΜΟ στην ανθρώπινη ζωή, κλιμακώνουμε τη στάση μας απαιτώντας ΑΣΦΑΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑ  ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Μέλημά μας αποτελούσε και εξακολουθεί να αποτελεί η εφαρμογή πολιτικών υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους εργασιακούς χώρους, για να μην γίνουμε στο μέλλον μάρτυρες αντίστοιχης εθνικής τραγωδίας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ.

Παράλληλα, συνεχίζεται μέχρι και την Τετάρτη (8/3) η απεργία στον Προαστιακό της Αθήνας αλλά και σε όλα τα δρομολόγια της Hellenic Train, λόγω της απεργίας που ανακοίνωσαν τα Σωματεία Εργαζομένων.

Όσον αφορά το Μετρό και τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, δεν έχει προκηρυχθεί κάποια απεργιακή κινητοποίηση, αλλά δεν αποκλείεται να συμβεί κάτι τέτοιο εντός της ημέρας.