Παράταση ζωής για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης της VW


Παρά τη “στροφή” που πραγματοποιεί η Volkswagen στην ηλεκτροκίνηση, η γερμανική φίρμα θα συνεχίσει την παραγωγή κινητήρων εσωτερικής καύσης μετά και το 2040.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 12/12/2018

Πολύ σκληροί για να πεθάνουν αποδεικνύονται οι κινητήρες εσωτερικής καύσης της Volkswagen με τη γερμανική φίρμα να ανακοινώνει εμμέσως πλην σαφώς ότι θα τους παραμείνουν στη γραμμή παραγωγής ακόμα και μετά το 2040.

Σύμφωνα με τον Frank Welsch, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen, η γερμανική φίρμα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει στο προσεχές μέλλον τους κινητήρες εσωτερικής καύσης σε μια προσπάθεια να προσφέρει πολλές και διαφορετικές λύσεις στην γκάμα της, οι οποίες μάλιστα θα διαφοροποιούνται ανάλογα με την αγορά.

Από την άλλη, η Volkswagen έχει ήδη ανακοινώσει ότι έως το 2025 οι ηλεκτροκίνητες προτάσεις στην γκάμα της θα είναι τουλάχιστον 20, ενώ η επόμενη γενιά κινητήρων εσωτερικής καύσης, η οποία αναμένεται να περάσει στην παραγωγή το 2026 θα είναι η τελευταία που θα εξελιχθεί από την αυτοκινητοβιομηχανία του Wolfsburg.