Παρουσιάστηκε η Lamborghini Huracan GT3 Evo2 (Video)


H Lamborghini παρουσίασε την καινούργια Huracán GT3 Evo2, το νέο αγωνιστικό της για το Πρωτάθλημα Αγώνων Αντοχής, η οποία βασίζεται στην Huracán STO.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 4/5/2022

Οι άνθρωποι της Squadra Corse, του αγωνιστικού τμήματος της Lamborghini, σχεδίασαν, δημιούργησαν και εξέλιξαν την καινούργια Huracán GT3 Evo2. Είναι το τρίτο κατά σειρά αγωνιστικό όχημα που βασίζεται στην Huracán (η οποία θυμίζουμε ότι παρουσιάστηκε το 2013). Πρωτοπαρουσιάστηκε το 2015 και το 2018 βελτιώθηκε σημαντικά σε σχέση με πριν, αποκτώντας και την ονομασία Evo.

Η Huracán GT3 Evo2 βασίζεται στη Huracán STO, τόσο αισθητικά όσο και αναφορικά με τα μηχανικά μέρη της. Έτσι, έχει τον ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα χωρητικότητας 5.204 cc και κίνηση μόνο στον πίσω άξονα. Στην STO, η μέγιστη ισχύς του φτάνει τους 639 PS/8.000 rpm, ωστόσο στην GT3 Evo2 αυτή θα είναι μειωμένη ως τους 590 PS, όπως προβλέπει ο Κανονισμός της FIA για τα οχήματα που λαμβάνουν στη συγκεκριμένη κατηγορία αγώνων (GT3).

To αμάξωμα της Huracán GT3 Evo2 σχεδιάστηκε από τους ανθρώπους του Centro Stile της Lamborghini. Αποτελείται από ανθρακονήματα και έχει προσεχθεί η αεροδυναμική του. Έτσι, έχουν προστεθεί αεροδυναμικά βοηθήματα στον εμπρός προφυλακτήρα, μεγάλη αεροτομή πίσω, έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για την περίσταση ο αεροδυναμικός διαχύτης στον πίσω προφυλακτήρα.

Επίσης, έχει μελετηθεί με μεγάλη λεπτομέρεια η ροή του αέρα κάτω από το αυτοκίνητο., ενώ στην οροφή του υπάρχει διαμορφωμένη εισαγωγή αέρα, η οποία είναι μεγαλύτερη σε έκταση από την αντίστοιχη που συναντάμε στη Huracán STO.

Όπως γράψαμε πιο πάνω, στην Huracán GT3 Evo2 η κίνηση μεταδίδεται στον πίσω άξονα μέσω σειραϊκού κιβωτίου ταχυτήτων έξι σχέσεων της Hör. Το αυτοκίνητο διαθέτει αναβαθμισμένο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης το οποίο έχει μεγάλη διαβάθμιση στον τρόπο λειτουργίας του και είναι ρυθμισμένο κατάλληλα για τις συνθήκες ενός αγώνα της κατηγορίας.

Εκτός αυτών, στο νέο αγωνιστικό της Lamborghini έχουν τοποθετηθεί μεγαλύτερα δισκόφρενα και έχει βελτιωθεί ο τρόπος λειτουργίας του συστήματος ABS συγκριτικά με ό,τι ίσχυε ως τώρα (δηλαδή, στην Huracán GT3 Evo). Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό έγινε για να επιτρέπει και σε ιδιώτες να έχουν καλύτερη αίσθηση στο φρενάρισμα ακόμα τόσο στην επιβράδυνση από υψηλή ταχύτητα όσο και σε χαμηλότερη.

Η Lamborghini απευθύνεται και σε ερασιτέχνες οδηγούς αγώνων οι οποίοι δεν λαμβάνουν μέρος σε όλες τις διοργανώσεις του Πρωταθλήματος, συνεπώς δεν έχουν την ίδια πείρα με τους επαγγελματίες. Συνεπώς, στόχος της είναι να κάνει το αυτοκίνητο όσο το δυνατόν πιο ευκολοδήγητο απ’ όλους. Τέλος, η Huracán GT3 Evo2 θα διαθέτει ελαστικά Pirelli P Zero διάστασης 325/680-18 εμπρός και 325/705-18 πίσω. 

Ο κ. Giorgio Sanna, επικεφαλής του τμήματος Motorsport της Lamborghini, δήλωσε σχετικά: «Η νέα Huracán GT3 Evo2 δεν είναι απλώς μια βελτιωμένη έκδοση του παρόντος μοντέλου. Είναι ένα νέο έργο που ενισχύει τη μεταφορά τεχνολογίας μεταξύ και του τμήματος μηχανοκίνητου αθλητισμού της Lamborghini και των υπόλοιπων τμημάτων της εταιρείας και κληρονομεί δύο δύσκολα καθήκοντα. 

»Πρώτον, να αποδειχθεί τόσο επιτυχημένη όσο οι προηγούμενες γενιές τής Huracán GT3 –που έχουν κερδίσει περισσότερους από 40 διεθνείς τίτλους σε έξι σεζόν– και δεύτερον να ανταποκριθεί στην εμπορική επιτυχία της, βοηθώντας στην επίτευξη του στόχου να δημιουργηθούν 500 αγωνιστικές Huracán από το 2015 ως εφέτος».

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Lamborghini, το νέο αγωνιστικό της θα συμμετέχει για πρώτη φορά σε αγώνα την επόμενη χρονιά, στις «24 Ώρες της Daytona». Παρακάτω μπορούμε να δούμε το βίντεο από την επίσημη παρουσίαση της Huracán GT3 Evo2.