Παρουσιάστηκε η Vuhl 05RR


Η Μεξικάνικη εταιρεία Vuhl παρουσίασε την 05RR η οποία μπορεί να κινηθεί νόμιμα στον δρόμο. Εκτός από την ιδιαίτερη εμφάνιση ενός οχήματος για αγώνες ταχύτητας, επιταχύνεται όπως ένα hypercar.

  • 21/1/2019

Καταρχάς, οι συστάσεις. Η Vuhl είναι μια εταιρεία την οποία ίδρυσαν τα αδέρφια Iker και Guillermo Echeverria και έχει έδρα τη μεξικανική πρωτεύουσα. Η ονομασία της προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων «Vehicles of Ultra-lightweight and High Performance» οι οποίες προσδιορίζουν και φανερώνουν τον λόγο ύπαρξής της: να κατασκευάζει γνήσια, σπορ οχήματα με ξεχωριστές επιδόσεις που απευθύνονται στους λάτρεις της Αυτοκίνησης.

Η Vuhl 05RR είναι το πιο πρόσφατο δημιούργημά της. Βασίζεται στη Vuhl 05 (παρουσιάστηκε το 2013 και άρχισε να κατασκευάζεται το 2015), αλλά έχει πιο αδρή εμφάνιση και καλύτερες επιδόσεις. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο με το οποίο μπορεί ο ιδιοκτήτης του να συμμετέχει σε κάποιο trackday αλλά δύναται και να το οδηγήσει ως τη πίστα, καθώς μπορεί να κινηθεί νόμιμα και στον δρόμο. 

Η Vuhl 05RR διαθέτει τον 2.3 «EcoBoost» της Ford ο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ 390 PS και έχει μέγιστη ροπή 500 Nm. Σύμφωνα με τη εταιρεία, το βάρος το αυτοκινήτου είναι 660 kg, μειωμένο κατά 65 kg σε σχέση με αυτό της Vuhl 05. Διαθέτει σειραϊκό κιβώτιο έξι σχέσεων της «Sadev», με αγωνιστικού τύπου συμπλέκτη και -φυσικά- η κίνηση μεταδίδεται στον πίσω άξονα. 

Όπως έγινε γνωστό, η Vuhl 05RR επιταχύνεται από τα 0-100 km/h μόλις σε 2,7 sec ενώ η τελική ταχύτητά της φτάνει τα 255 km/h. Οι ενδιαφερόμενοι σε Ευρώπη, Μεξικό και ΗΠΑ μπορούν να παραγγείλουν μία, καθώς έχει αρχίσει η κατασκευή της στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην λατινοαμερικανική χώρα. Ωστόσο, δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή πώλησής της.