Παρουσιάστηκε το Gran Turismo 7 (Videos)


To πολυαναμενόμενο βιντεοπαιχνίδι Gran Turismo 7 παρουσιάστηκε επίσημα και η διάθεσή του στην αγορά θα ξεκινήσει στις 4 Μαρτίου, όπως ανακοινώθηκε.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 3/2/2022

Το Gran Turismo 7, η καινούργια έκδοση του διάσημου βιντεοπαιχνιδιού, δίνει την επιλογή στους παίχτες περισσότερων από 400 οχημάτων, 34 τοποθεσιών και πιστών και περισσότερων από 90 διαφορετικών επιλογών διαμόρφωσης του ψηφιακού περιβάλλοντος.

Στην παρουσίαση που έκανε ο κ. Kazunori Yamauchi, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Digital Polyphony και δημιουργός του παιχνιδιού, αναφέρθηκε στα 25 χρόνια παρουσίας του στην αγορά και στα χαρακτηριστικά που θα έχει η νέα έκδοσή του η οποία θα είναι διαθέσιμη τόσο για κονσόλα PlayStation 4 όσο και για την PlayStation 5.

Η απεικόνιση των αυτοκινήτων και του περιβάλλοντος θα είναι πιο πιστή από ποτέ στην ως τώρα ιστορία του παιχνιδιού, το οποίο θα προσφέρει ακόμα δύο δυνατότητες. Η πρώτη αφορά την προσθήκη της επιλογής «Music Rally» και «Music Replay», όπου ο παίχτης θα μπορεί να οδηγεί και να ακούει μουσική ταυτόχρονα και την «Café» όπου θα δύναται να «συνομιλεί» με τους σχεδιαστές μερικών από τα πιο διάσημα οχήματα της Αυτοκίνησης.

Όπως έγινε γνωστό, η επιμονή στην πιστότητα απεικόνισης τόσο των πιστών όσο και του (αληθινού) περιβάλλοντος στο οποίο αυτές βρίσκονται ήταν μεγάλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δημιουργοί τού Gran Turismo 7 χρησιμοποίησαν τα πραγματικά μετεωρολογικά δεδομένα από τη NASA για να απεικονίζουν το κλίμα και τον ουρανό στο μέρος που βρίσκονται κάποιες από τις γνωστότερες πίστες, για να δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι εκεί. Επίσης, εάν ο παίχτης επιλέγει να οδηγήσει σε νυχτερινό περιβάλλον θα προβάλλονται στην οθόνη το φεγγάρι, οι πλανήτες και οι αστερισμοί ακριβώς όπως φαίνονται εντοπίως.

Σύμφωνα με τον κ. Yamauchi, μετά την έναρξη των πωλήσεων του νέου βιντεοπαιχνιδιού, θα προστεθούν σε αυτό περισσότερες πίστες –και η αντίστοιχη πραγματική μεταφορά τού τοπίου τους– οι οποίες θα είναι διαθέσιμες μέσω αναβαθμίσεων. Όμως, δεν ανακοινώθηκε ποιες θα είναι αυτές.

Όπως είπε, ο παίχτης του Gran Turismo 7 θα μπορεί να αισθάνεται πλέον καλύτερα τις αντιδράσεις του αυτοκίνητου που έχει επιλέξει να οδηγεί τόσο στις διαφορικές επιφάνειες οδοστρώματος, όσο και στη βροχή ή στο χιόνι. Επίσης, θα καταλαβαίνει μέσω της ανάδρασης στο χειριστήριο πότε θα ενεργοποιείται κάποιο σύστημα του αυτοκινήτου (π.χ. το ABS), ή πότε μπλοκάρουν τα φρένα.

Εκτός αυτών, ο κ. Yamauchi αναφέρθηκε και στον εκπαιδευτικό χαρακτήρα που θα έχει το Gran Turismo 7, εκτός της ψυχαγωγίας απλώς. Ο παίχτης θα μπορεί να επεμβαίνει στο αυτοκίνητο και να ρυθμίζει κάποιες παραμέτρους του, κάτι που θα του δίνει τη δυνατότητα να μαθαίνει για το πώς αλλάζουν κάποια δεδομένα στο όχημα, στην ανάρτηση, στον κινητήρα, στα ελαστικά, κ.λπ. αλλά και να τοποθετεί σε αυτό τα εξαρτήματα που επιθυμεί. 

Επίσης, θα έχει τη δυνατότητα να μάθει την ιστορία σχεδιασμού και δημιουργίας κάποιων από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της αυτοκίνησης από τους ίδιους τους ανθρώπους που συνέβαλαν σε αυτό. Για παράδειγμα από τον κ. Tom Montano για το πρώτο Mazda MX-5 ή από τον Freeman Thomas για το Audi TT πρώτης γενιάς.

Τέλος, τα ηχητικά εφέ έχουν προσεχθεί πολύ. Θα υπάρχει δυνατότητα ήχου 3D, ενώ έχουν επανενταχθεί στο παιχνίδι οι δυνατότητες «Used-Car Dealerships» και «Legendary Dealerships».