Παρουσιάστηκε το νέο KIA Carens, στην Ινδία


Η KIA παρουσίασε επίσημα το καινούργιο Carens το οποίο άλλαξε χαρακτήρα και από MPV όχημα πλέον προσδιορίζεται ως «Recreational».

  • KEIMENO: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 16/12/2021

Το Carens πρωτοπαρουσιάστηκε το 1999, όταν ήταν στη αυτοκινητική μόδα τα οχήματα ενός όγκου ή αλλιώς MPV. Πλέον, είκοσι δύο χρόνια αργότερα, η KIΑ αποκάλυψε επίσημα την τέταρτη γενιά του η οποία προορίζεται για την ινδική αγορά και τις χώρες της ανατολικής Ασίας.

Το καινούργιο Carens δεν έχει μόνο στοιχεία ενός πολυχρηστικού οχήματος στο αμάξωμα και το εσωτερικό του αλλά υιοθετεί και αυτά ενός crossover, τόσο στη σχεδίαση όσο και στο γενικότερο στυλ του. Είναι επταθέσιο και τα στελέχη της κορεατικής εταιρείας το χαρακτηρίζουν ως «Recreational vehicle», δηλαδή ως ένα όχημα το οποίο αποσκοπεί στο να αποτελεί το μέσο τόσο για την κάλυψη των μεταφορικών αναγκών τους όσο και για να περνούν καλά και ευχάριστα στον ελεύθερο χρόνο τους. 

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η KIA, το νέο μοντέλο είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από αυτό που αντικατέστησε. Συγκεκριμένα, το μήκος του φτάνει τα 4.540 mm, το πλάτος του τα 1.800 mm και το ύψος του τα 1.700 mm. H επίπεδη οροφή του ως το πίσω μέρος εξασφαλίζει το καλύτερο δυνατόν ωφέλιμο ύψος για τους επιβάτες, ενώ το μεταξόνιό του φτάνει τα 2.780 mm και προσφέρει περισσότερο ωφέλιμο μήκος από πριν.

Το εσωτερικό του είναι σύγχρονο και το ταμπλό εντελώς διαφορετικό σε σχέση με ό,τι ίσχυε στο προηγούμενο μοντέλο. Ο πίνακας οργάνων είναι μια έγχρωμη οθόνη ψηφιακών ενδείξεων και στην κονσόλα υπάρχει έγχρωμη οθόνη αφής 10,25 ιντσών.

Οι κινητήρες με τους οποίους θα διατίθεται είναι ένας ατμοσφαιρικός χωρητικότητας 1,5 λίτρου μέγιστης ισχύος 115 ίππων και μέγιστης ροπής 144 Nm, ένας υπερτροφοδοτούμενος 1,4 λίτρων μέγιστης ισχύος 120 ίππων και μέγιστης ροπής 242 Nm, καθώς και ένας πετρελαιοκινητήρας 1,5 λίτρου μέγιστης ισχύος 115 ίππων και μέγιστης ροπής 250 Nm. Οι πωλήσεις του στην Ινδία αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές της επόμενης χρονιάς.