Πατέντα για νέο παρμπρίζ στη Ford Mustang


H Ford κατέθεσε πρόπερσι στο Αμερικανικό Γραφείο Πατεντών και Εμπορικών Σημάτων αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ενός νέου παρμπρίζ για τη Mustang, η οποία επικυρώθηκε πρόσφατα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 3/1/2020

Σύμφωνα με την αίτηση για την πατέντα που κατέθεσε η Ford, στα συνοδευτικά σκίτσα αυτής φαίνεται η δημιουργία ενός νέου παρμπρίζ για το επόμενο μοντέλο της Mustang. Στο έγγραφο, που υποβλήθηκε στο Αμερικανικό Γραφείο Πατεντών και Εμπορικών Σημάτων στις 14 Μαΐου 2018, μπορούμε να δούμε λεπτομερώς αυτό που οι άνθρωποι της Ford ονομάζουν «τοξωτή οροφή αυτοκινήτου».

Στις φωτογραφίες, βλέπουμε να εικονίζεται μία Mustang το παρμπρίζ της οποίας εκτείνεται έως περίπου πάνω από τα κεφάλια των εμπρός επιβατών, δημιουργώντας ένα είδος πανοραμικού παρμπρίζ. Θυμίζουμε ότι αυτή τη διαμόρφωση είχε εφαρμόσει πριν από χρόνια η Citroën στο C4 Picasso, ενώ το ίδιο έχει κάνει και η Tesla στο Model X.

Βεβαίως, η έγκριση και απονομή του διπλώματος ευρεσιτεχνίας στη Ford για αυτό το παρμπρίζ, η οποία δημοσιεύτηκε στα μέσα Νοεμβρίου πέρυσι, δεν σημαίνει ότι θα το υιοθετήσει απαραιτήτως στη Mustang. Όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, υπάρχει το ενδεχόμενο να το τοποθετήσει σε κάποιο άλλο μοντέλο της (ή πιθανώς και στην καινούργια Mustang Mach-E), μελλοντικά.

ΠΗΓΗ: ROAD AND TRACK.