Πάτησε Ελλάδα η Toyota Corolla GR Sport. Τιμές και εξοπλισμός


H κορυφαία εξοπλιστική έκδοση της Toyota Corolla βρίσκεται στη χώρα μας, προσαρμόζοντας το αγωνιστικό DNA της φίρμας στα μέτρα και τα σταθμά ενός υβριδικού μικρομεσαίου hatchback.

  • 9/4/2021

Την ίδια στιγμή που το πανίσχυρο Toyota GR Yaris μονοπωλεί το ενδιαφέρον των φίλων της ιαπωνικής φίρμας, οι εξοπλιστικές εκδόσεις με τα διακριτικά GR Sport επιχειρούν να μεταφέρουν λίγη από τη μαγεία του μηχανοκίνητου αθλητισμού στις πολιτικές προτάσεις του Ιάπωνα κατασκευαστή.

Προηγήθηκε το Toyota C-HR, ενώ διαθέσιμη στην ελληνική αγορά είναι πλέον και η Corolla GR Sport σε δύο εκδόσεις ισχύος και σημείο αναφοράς την υβριδική τεχνολογία.

Αναλυτικότερα η Toyota Corolla GR-Sport προσφέρεται στην υβριδική έκδοση που έχει αφετηρία τον ατμοσφαιρικό κινητήρα του 1,8 λίτρου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η απόδοση φτάνει τους 122 ίππους και ενώ στη βασική έκδοση του αυτοκινήτου η τιμή ανέρχεται στα 20.400 ευρώ, στην GR-Sport φτάνει τα 24.480 ευρώ.

H διαφορά των σχεδόν 4.000 ευρώ προκύπτει από τον επιπλέον εξοπλισμό που φέρει η έκδοση GR-Sport, χάρη στον οποίο αλλάζει ο προσανατολισμός του αυτοκινήτου, αποκτώντας δυναμικότερα χαρακτηριστικά.

Πέρα λοιπόν από τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, τις ζάντες αλουμινίου των 17 ιντσών και τη διχρωμία αμαξώματος, η Toyota Corolla GR-Sport διαθέτει πλήθος εξοπλιστικών στοιχείων και στον θάλαμο επιβατών που ενισχύουν την επιχειρηματολογία του αυτοκινήτου.

Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν τα σπορ καθίσματα, τα οποία προαιρετικά μπορούν να αποκτήσουν δερμάτινη επένδυση, οι κόκκινες ραφές στον πίνακα οργάνων, τον επιλογέα ταχυτήτων και το τριάκτινο τιμόνι και το head up display.

Ανάλογα χαρακτηριστικά μπορεί να εντοπίσει κανείς και στη υβριδική έκδοση των 2,0 λίτρων, η οποία αποδίδει 184 ίππους και εκκινεί από την τιμή των 29.380 ευρώ.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.