Πέφτει η τιμή της βενζίνης, προβλήματα με την άυλη κάρτα Fuel Pass 2 (video)


Κάτω από 2 € η αμόλυβδη σε πολλά πρατήρια - Καθυστερήσεις στη χρήση της άυλης κάρτας αναφέρει η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 8/8/2022

Η μείωση στις διεθνείς τιμές πετρελαίου, που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες, φέρνει πτώση στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης και στη χώρα μας.

Ήδη, σε αρκετά πρατήρια της Αττικής αλλά και της Θεσσαλονίκης, η απλή αμόλυβδη πωλείται κάτω από 2 ευρώ το λίτρο. Πλέον, υπάρχει πίστη ότι η πτωτική τάση θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, από τη στιγμή που η τιμή του αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές υποχώρησε στα επίπεδα του περασμένου Μαρτίου (88 δολάρια το βαρέλι).

Με δεδομένο ότι η επίδραση των διεθνών τιμών δεν εμφανίζεται «αυτόματα» στη χώρα μας, εκτιμάται ότι από την Τρίτη (9/8) θα υπάρξει περαιτέρω μείωση της τιμής, με τις νέες παραλαβές που θα γίνουν στα πρατήρια.

«Πράγματι έχουν πέσει οι τιμές, αλλά δεν έχουν πέσει σε σύγκριση με τις διεθνείς τιμές, γιατί το βαρέλι έπεσε και κάτω από τα 90 δολάρια τιμή μπρεντ. Εμείς πάμε με πιο αργούς ρυθμούς. Μέση τιμή στην Αττική για την απλή αμόλυβδη είναι 2,04 με 2,05 ευρώ», τόνισε η πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (8/8) στο Mega.

Βάσει του ρεπορτάζ, η μέση τιμή αμόλυβδης βενζίνης ήταν στα 2,34 ευρώ το λίτρο στις 4 Ιουνίου. Ακριβώς ένα μήνα μετά ανέβηκε στα 2,40 €/λίτρο, ενώ στις 4 Αυγούστου διαμορφώθηκε στα 2,14 €/λίτρο.

Οσο για τις περιπτώσεις νοθείας στα καύσιμα και τους τρόπους με τους οποίους οι οδηγοί μπορούν να προστατευθούν, η κ. Ζάγκα συνέστησε στους εκδρομείς του Αυγούστου να προτιμούν πρατήρια βενζίνης τα οποία ανήκουν σε μεγάλες εταιρίες και πάντα να παίρνουν απόδειξη.

Ζάγκα: «Η άυλη κάρτα έχει προβλήματα»

Με αφορμή και την επιδότηση καυσίμων μέσω του Fuel Pass 2 - οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου - η κ. Ζάγκα προειδοποίησε: «Η άυλη κάρτα έχει προβλήματα, σας το λέω ξεκάθαρα. Έχει αρχίσει δειλά-δειλά και μπαίνει ο κόσμος, αλλά μέχρι να διαβάσουν την κάρτα τους τα μηχανήματα, περνούν και δέκα λεπτά και ένα τέταρτο. Και έχουμε ιστορία. Αλλά περιμένουμε υπομονετικά και τους βοηθούμε όσο μπορούμε».

Δείτε τις δηλώσεις της: