Πέντε αστέρια για την Alfa 159 από τον Euro NCAP


Η Alfa 159 κατέκτησε τη μέγιστη διάκριση των 5 αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης του οργανισμού Euro NCAP, γεγονός που την κατατάσσει στην κορυφή της κατηγορίας της στον τομέα της ασφάλειας.
  • 16/1/2006
Η Alfa 159 κατέκτησε τη μέγιστη διάκριση των 5 αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης του οργανισμού Euro NCAP, γεγονός που την κατατάσσει στην κορυφή της κατηγορίας της στον τομέα της ασφάλειας. Η σημαντική αυτή διάκριση αποδεικνύει για μια ακόμα φορά την προσοχή που δίνει η Fiat Auto στη μέγιστη δυνατή προστασία των οδηγών και των επιβατών των αυτοκινήτων της από κάθε κίνδυνο στο δρόμο. Η σχεδίαση της 159 έγινε με τρόπο που να ενσωματώνει κορυφαία ποιότητα σε κάθε «πτυχή» της προσωπικότητάς της, γεγονός που ήταν καθοριστικό σε όλη τη διαδικασία εξέλιξής της, ξεκινώντας από τις αναρίθμητες δοκιμές που υπέστη το αυτοκίνητο μέχρι να φτάσει στη διαδικασία παραγωγής.
Με την 159 η ιταλική εταιρεία επιδιώκει να πάρει την πρωτοπορία στην παθητική ασφάλεια.
Οι μηχανικοί της σχεδίασαν ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο «δάπεδο», με υλικά υψηλής ποιότητας και αντοχής και χρησιμοποίησαν τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες συγκόλλησης. Η αρχιτεκτονική του αμαξώματος ενσωματώνει επίσης πολλές επιλογές που αυξάνουν την ασφάλεια που παρέχει και παρέχουν μια εξαιρετική στρεπτική ακαμψία, την κορυφαία στην κατηγορία του. Και βέβαια η Alfa 159 μπορεί να διαθέτει μέχρι και 8 αερόσακους, συμπεριλαμβάνοντας και τους ειδικούς αερόσακους για την προστασία των γονάτων, ενώ τον εξοπλισμό παθητικής ασφάλειας συμπληρώνουν τα πιο εξελιγμένα συστήματα συγκράτησης (ζώνες ασφαλείας με προεντατήρες και περιοριστές φορτίου), καθώς και ενεργά προσκέφαλα, για την προστασία του αυχένα σε περίπτωση χτυπήματος από πίσω.

e-go.gr