Πέντε αστέρια για το Kia Sorento


Το Kia Sorento, η μεγαλύτερη εκτός δρόμου πρόταση της κορεατικής εταιρείας, κατάφερε να αποσπάσει πέντε αστέρια, στη δοκιμή πλευρικής σύγκρουσης Side Impact New Car Assessment Program (SI-NCAP).
  • 17/6/2004
&00 Το Kia Sorento, η μεγαλύτερη εκτός δρόμου πρόταση της κορεατικής εταιρείας, κατάφερε να αποσπάσει πέντε αστέρια, στη δοκιμή πλευρικής σύγκρουσης Side Impact New Car Assessment Program (SI-NCAP). Η σχετική ανακοίνωση προέρχεται από το National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) και επιβεβαιώνει τα κορυφαία επίπεδα παθητικής ασφάλειας και γενικότερα προστασίας που είναι σε θέση να προσφέρει το Sorento στους επιβάτες του.
Τα πέντε αστέρια αποτελούν τη μέγιστη δυνατή βαθμολογία που μπορεί να επιτευχθεί στη συγκεκριμένη δοκιμή και μέχρι σήμερα την έχουν αποσπάσει μόλις τρία μοντέλα: Εκτός από το Kia Sorento, η Mercedes C240 και το Volvo XC90.
H δοκιμή πλευρικής σύγκρουσης αποτελεί μέρος του προγράμματος αποτίμησης της παθητικής ασφάλειας NCAP που είναι σε θέση να προσφέρει κάθε αυτοκίνητο στους επιβάτες του εμπρός και του πίσω μέρους, σε με μια από τις πιο επικίνδυνες μορφές σύγκρουσης..
Η δοκιμή πλευρικής σύγκρουσης της NHTSA, στην οποία υποβλήθηκε το Kia Sorento, συνίσταται στον εμβολισμό του αμαξώματος στο πλάι από μια παραμορφούμενη μπαριέρα βάρους 1,36 τόνων, η οποία προσκρούει επάνω του με ταχύτητα 62 χλμ./ώρα.
"Η αξιολόγηση των 5 αστεριών του Kia Sorento για την προστασία των επιβατών σε περίπτωση σφοδρής πλευρικής σύγκρουσης αποτελεί ένα καταπληκτικό επίτευγμα, όπως επίσης και μια επιβεβαίωση των δυνατοτήτων της Kia σε τεχνολογικό επίπεδο. Παράλληλα αντανακλά το εύρος των προσπαθειών που επενδύουμε στην ιδιαίτερα σημαντική παράμετρο της ασφάλειας των επιβατών των αυτοκινήτων μας" δήλωσε ο Peter M. Butterfield, President and Chief Operating Officer της Kia Motors America, για να προσθέσει: "Με την βαθμολογία των πέντε αστεριών, τον πλούσιο εξοπλισμό και τις δυναμικές επιδόσεις του, το Kia Sorento αναδεικνύεται σε μια από τις πιο ελκυστικές και ανταγωνιστικές προτάσεις της κατηγορίας του".
Στη χώρας μας το Kia Sorento συγκαταλέγεται επίσης στις πιο επιτυχημένες προτάσεις της κατηγορίας του, έχοντας διατεθεί συνολικά από το 2003 σε 1.100 αντίτυπα. Η ζήτησή του ξεπέρασε ήδη από τις πρώτες μέρες της διάθεσής του τις προσδοκίες της εταιρείας, γεγονός που είχε οδηγήσει μέχρι πρόσφατα σε καθυστερήσεις εκτέλεσης των παραγγελιών. Το Kia Sorento διατίθεται χωρίς τεκμήριο και στις τρεις εκδόσεις του, των 2,4 και V6 3,5 λίτρων βενζίνης, όπως και αυτή των 2,5 λίτρων diesel και σε τιμές που ξεκινούν από τα 29.900 ευρώ, ενώ από τον Ιούνιο του 2004 είναι ετοιμοπαράδοτο.

Bασίλης Χειλάκης