Performance Pack για το Tesla Model 3


H Tesla προσφέρει ένα πακέτο επιδόσεων για το Model 3 σε όσους θέλουν να διασκεδάσουν ακόμα περισσότερο με το αυτοκίνητό τους εντός πίστας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ:. AΡΧΕΙΟ.
  • 4/3/2020

Η Tesla ανακοίνωσε ότι πλέον διαθέτει για το Model 3 ένα νέο «πακέτο επιδόσεων» («Performance Pack») χάρη στο οποίο κάποιος μπορεί να ευχαριστηθεί περισσότερο την οδήγηση εντός πίστας (κυρίως). Το καινούργιο εξοπλιστικό πακέτο κοστίζει περίπου 4.950 ευρώ (5.500 δολάρια) και σε αυτό περιλαμβάνονται μεγαλύτερων διαστάσεων τροχοί, οι οποίοι είναι 20 ιντσών, ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2, ανθεκτικότερο και αποδοτικότερο σύστημα πέδησης, αισθητήρες πίεσης ελαστικών καθώς και το κόστος τοποθέτησής τους. 

Το «Performance Pack» προορίζεται κυρίως για το Model 3 Performance, δηλαδή την ισχυρότερη έκδοση του ηλεκτροκίνητου μοντέλου της Tesla. Όπως έγινε γνωστό, η διάθεση του πακέτου θα αρχίσει εντός του Απριλίου. Όμως, το συγκεκριμένο πακέτο δεν είναι η μόνη αλλαγή που αφορά στο Model 3 Performance. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, η εταιρεία προσφέρει αναβάθμιση λογισμικού μέσω ΟΤΑ («over the air») την οποία ονομάζει «Track Mode V2».

Οι αλλαγές περιλαμβάνουν διαφοροποίηση στο σύστημα παραμετροποίησης απόδοσης της ροπής των ηλεκτροκινητήρων του οχήματος, επιλογή του επιπέδου παρέμβασης του συστήματος ελέγχου της πρόσφυσης, ένδειξη μετρητή επιτάχυνσης g, ένδειξη θερμοκρασίας στα βασικά τμήματα του Model 3 και κάμερα καταγραφής του γύρου σε πίστα. Σύμφωνα με την Tesla, μέσω της αναβάθμισης ο οδηγός θα μπορεί να καταγράφει και να αποθηκεύει τα δεδομένα από 20 διαφορετικές παραμέτρους που μπορεί να ρυθμίζει, αναλόγως της χάραξης που έχει η πίστα στην οποία βρίσκεται κάθε φορά. 

ΠΗΓΗ: ROAD AND TRACK.