Περισσότερα ηλεκτρικά χιλιόμετρα για τις PHEV εκδόσεις των Audi Q5, A6 και A7 Sportback


Η μεγαλύτερη ενεργειακή χωρητικότητα της νέας μπαταρίας εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία που φτάνει μέχρι και τα 71 km.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 24/2/2021

H τάση που επικρατεί στα plug-in υβριδικά είναι η αύξηση των χιλιομέτρων που μπορούν να καλύψουν καθαρά ηλεκτρικά. Κάτι που βέβαια γίνεται με την αύξηση της ενεργειακής χωρητικότητας της μπαταρίας που είναι μέρος του συστήματος πρόωσης.

Αυτό ακριβώς έκανε και η Audi στις plug-in υβριδικές εκδόσεις των Q5, A6 και A7 Sportback. Έτσι λοιπόν στην τελευταία εκδοχή τους διαθέτουν μπαταρίες 17,9 kWh, έναντι αυτών 14,1 kWh που διέθεταν μέχρι τώρα. Η αύξηση αυτή της ενεργειακής χωρητικότητας έχει οδηγήσει φυσικά και σε αύξηση της ηλεκτρικής αυτονομίας στα 91 km κατά NEDC ή στα 71 κατά WLTP.

Σημαντικό είναι πως η αύξηση της ενεργειακής χωρητικότητα έγινε χωρίς να αυξηθούν οι εξωτερικές διαστάσεις της μπαταρίας, γεγονός που δεν επηρέασε τους χώρους στο εσωτερικό των τριών μοντέλων. Ταυτόχρονα η φόρτιση μπορεί να γίνει μέχρι και με 7,4 kW, με αποτέλεσμα να ολοκληρώνεται μέσα σε δυόμιση ώρες.

Επίσης πέρα από τα προγράμματα οδήγησης EV, Auto και Hold υπάρχει πλέον και το Charge, η επιλογή του οποίου επιτρέπει τη φόρτιση της μπαταρίας από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Και τα τρία μοντέλα είναι διαθέσιμα σε δύο εκδόσεις ισχύος, την 50 TFSΙe με συνδυαστικά 299 PS και την πιο ισχυρή 55 TFSIe με 367 PS. Σε κάθε περίπτωση ο κινητήρας εσωτερικής καύσης είναι ο δίλιτρος TFSI.