Περισσότερα στοιχεία για το Honda e


Από τα τέλη του χρόνου οι Ιάπωνες μπαίνουν στην ηλεκτροκίνηση με ένα πολύ ενδιαφέρον μοντέλο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 14/6/2019

Το Honda e είναι ένα πολύ ενδιαφέρον μοντέλο, τόσο σχεδιαστικά όσο και τεχνολογικά. Σχεδιαστικά κλέβει την παράσταση με την μινιμάλ και με ρετρό αισθητική του αμαξώματος καθώς με το πολύ όμορφο ταμπλό στο εσωτερικό, με την ενιαία οθόνη. Ανάμεσα στα highlights περιλαμβάνονται και οι στάνταρ κάμερες αντί για συμβατικούς καθρέπτες.

Μέχρι στιγμής η Honda δεν έχει αναφέρει αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του e αλλά ένα infographic μας επιβεβαιώνει τα όσα είχαμε γράψει καιρό τώρα. Για παράδειγμα είχαμε μιλήσει για έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα και για μπαταρίες που θα προσφέρουν αυτονομία περίπου 200 km. Μια τιμή που οι Ιάπωνες θεωρούν πως είναι τουλάχιστον ικανοποιητική για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης.

Η ενέργεια θα προέρχεται από υδρόψυκτη μπαταρία λιθίου ιόντων με χωρητικότητα 35,5 kWh η οποία σε DC ταχυφορτιστή θα χρειάζεται μόλις 30 min για να φορτίσει στο 80%. Το πλαίσιο είναι εντελώς νέο και επίπεδο για να φιλοξενεί τις μπαταρίες, έχει κατασκευαστεί από χάλυβα υψηλής αντοχής, υπάρχει κατανομή βάρους 50/50 και ανεξάρτητη ανάρτηση.

Οι πωλήσεις του Honda e στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν τέλη του έτους και αργότερα θα λανσαριστεί και στον υπόλοιπο κόσμο.