Περισσότερο στιλ και πρακτικότητα για το νέο Peugeot 308 SW


Το νέο Peugeot 308 δεν θυμίζει σε τίποτα την αμέσως προηγούμενη γενιά του, κάτι που πρόκειται να ισχύσει για την πρακτικότερη, station wagon εκδοχή του.

  • 26/3/2021

Το νέο Peugeot 308 αποτελεί τον αδιαφιλονίκητο πρωταγωνιστή των τελευταίων ημερών, αποτελώντας μια από τις πλέον εντυπωσιακές προτάσεις στην ούτως ή άλλως δημοφιλή κατηγορία των μικρομεσαίων διαστάσεων hatchbacks.

Εν αναμονή της άφιξής του και στην ελληνική αγορά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιχειρούν να ρίξουν φως και στη στην station wagon εκδοχή του η οποία και θα ακολουθήσει, ενισχύοντας το οικογενειακό προφίλ του νέου 308.

Όπως είναι φυσικό, το νέο Peugeot 308 S/W θα ακολουθήσει το σχεδιαστικό παράδειγμα της hatchback έκδοσης, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στο μπροστινό τμήμα.

Το ρύγχος πρόκειται να διατηρήσει τα «αιχμηρά» χαρακτηριστικά του συμβατικού 308, το ενδιαφέρον λοιπόν στρέφεται στο τελείωμα του αμαξώματος, το οποίο καλείται να ακολουθήσει έναν νέο σχεδιαστικό δρόμο, κρύβοντας την αναπόφευκτη αύξηση του συνολικού μήκους.

Πρόθεση των Γάλλων δεν είναι η δημιουργία ενός ακόμα αμήχανου station wagon αλλά μιας πρότασης που θα προσφέρει και ένα ακόμα κίνητρο για την απόκτησή της. Εκείνο της ελκυστικής σχεδίασης.

Μεγάλος κερδισμένος από την αύξηση του μήκους θα είναι ο χώρος αποσκευών, ο όγκος του οποίου αναμένεται να ξεπερνά τα 450 λίτρα. Αντιθέτως, οι χώροι για τους επιβάτες δεν πρόκειται να διαφοροποιηθούν σημαντικά, αν και τα συρόμενα πίσω καθίσματα θα προσφέρουν τη δυνατότητα να ενισχύσει κανείς την άνεση και για τους λιγότερο προνομιούχους επιβάτες.

Κάτω από το καπό του νέου Peugeot 308 θα βρεθούν οι γνωστοί κινητήρες βενζίνης και diesel χωρητικότητας 1,2 και 1,5 λίτρου αντιστοίχως, ωστόσο, οι κορυφαίες εκδόσεις του αυτοκινήτου θα εφοδιάζονται με plug-in υβριδικά σύνολα.

Με δεδομένο ότι το νέο Peugeot 308 αναμένεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές το δεύτερο εξάμηνο του έτους, η station wagon εκδοχή του θα ακολουθήσει πιθανώς στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.