Πετυχημένη η εγχείριση στον αυχενικό σπόνδυλο


Η Sophia Flörsch εγχειρίστηκε με επιτυχία στο σπασμένο αυχενικό σπόνδυλό της μετά από τη συντριβή της φρίκης στο Macao. Νέα βίντεο δείχνουν πώς συνέβη το ατύχημα, στο οποίο τραυματίστηκαν συνολικά πέντε άτομα.

 
  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤ.: MACAOGP
  • 21/11/2018

Η Sophia Flörsch πρέπει να είχε έναν ιδιαίτερα προσεκτικό φύλακα-άγγελο μαζί της κατά τη σοβαρή συντριβή της στο Macao. Στην επανεκκίνηση έπειτα από την παρουσία του αυτοκινήτου ασφαλείας, η 17χρονη από το Μόναχο συγκρούστηκε στη μεγάλη ευθεία στη μάχη για τη 15η θέση με τον αντίπαλό της, Jehan Daruvala, και έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου της, μιας Van Amersfoort Dallara.

Ο οδηγός της Prema, Guanyu Zhou, ο οποίος οδηγούσε ακριβώς πιο πίσω, έβλεπε την καταστροφή να έρχεται: «Ήταν μια τρομακτική σκηνή. Στην έξοδο της στροφής των Μανδαρίνων άναψαν ξαφνικά κίτρινα προειδοποιητικά φώτα. Αυτό ήταν, προφανώς, ένα λάθος των κριτών. Η Sophia ήταν πολύ κοντά στον Jehan. Όταν αυτός ξαφνικά μείωσε την ταχύτητά του, εκείνη δεν μπορούσε πλέον να αντιδράσει. Χτύπησε το δεξί πίσω τροχό του και το αυτοκίνητό της γύρισε. Στη συνέχεια, στη στροφή Lisboa, η Γερμανίδα ήταν ήδη ιπτάμενη.»

Με στριμένους τους τροχούς, η Flörsch ήταν από αυτή τη στιγμή απλά ένας επιβάτης στο μονοθέσιό της. Η μέτρηση της ταχύτητας λίγο πριν το ουσιαστικό σημείο επιβράδυνσης έδειξε 276,2 km/h. Αλλά επειδή το αυτοκίνητο, όταν βρισκόταν στη «βρώμικη» εσωτερική διαδρομή, γλίστρησε στο κάτω μέρος του, δεν ανταποκρίθηκε καθόλου στην πέδηση. Ένα υψηλό εμπόδιο στην είσοδο της στροφής Lisboa, που τοποθετήθηκε για πρώτη φορά φέτος, εκτόξευσε το αυτοκίνητο στον αέρα.

Συντριβή στο stand των φωτογράφων

Ο Ιάπωνας πρωταθλητής της Formula 3, Sho Tsuboi, βρισκόταν στην είσοδο της στροφής και έπαιξε το ρόλο ενός πρόσθετου βατήρα για άλμα ακριβώς στην τροχιά της Flörsch και, όπως έδειξαν σαφώς τα ίχνη του ελαστικού αργότερα, χτύπησε την άκρη του πιλοτηρίου και το roll bar. Η οδηγός από το Μόναχο βρέθηκε λίγο ψηλότερα, έσπασε ένα φράχτη ασφαλείας και έπεσε σε ένα stand, που στήθηκε για φωτογράφους και κριτές.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η πτώση της στέγης του stand. Ως εκ θαύματος δεν υπήρξαν εκεί νεκροί. Απλά, ένας φωτογράφος με τραυματισμό στο συκώτι έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο, ένας από τους συναδέλφους του διαγνώστηκε με διάσειση, ενώ τραυματίστηκε ακόμα κι ένας στρατιώτης.Είχε υποστεί τραυματισμούς στο άνω μέρος του σώματος και στο πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένου ενός κατάγματος της σιαγόνας. Ο Tsuboi επίσης νοσηλεύτηκε για εξετάσεις. Ο Ιάπωνας είχε παραπονεθεί για πόνους στην πλάτη, αλλά εξήλθε του νοσοκομείου μόνο με το σοκ και λίγους μώλωπες.

Η Flörsch με κάταγμα σπονδύλου στο νοσοκομείο

Για την Flörsch κάποιος έπρεπε να ανησυχεί σοβαρά, έχοντας δει τις φωτογραφίες και το κατεστραμμένο αυτοκίνητό της. Αλλά η νεαρή εξακολουθούσε να είναι σχετικά χαλρή με την ακούσια πτήση της. Συνοδευόμενη από τον πατέρα της, η Flörsch νοσηλεύτηκε με σπασμένο αυχενικό σπόνδυλο. Την ίδια στιγμή, όπως όλοι όσοι εμπλέκονταν, η οδηγός ήταν συνειδητή όλην την ώρα.

Την περασμένη Δευτέρα, η ασθενής έπρεπε να εγχειριστεί. Όπως ανέφεραν οι γιατροί μετά από τη διαδικασία, που διήρκεσε έντεκα ώρες, η Flörsch αντιμετωπίστηκε πολύ προσεκτικά, ώστε να μη βλαφθεί ο νωτιαίος μυελός. Ευτυχώς, επιπλοκές δεν υπήρξαν. Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, δεν παρατηρήθηκαν επίσης ούτε σημεία παράλυσης. Η Flörsch μπορούσε να νιώσει τα πόδια της και να τα μετακινήσει, είπαν οι γιατροί.

Τα άλλα ζωτικά σημεία είναι καλά. Οι γιατροί δεν βλέπουν κανένα λόγο ανησυχίας. Ωστόσο, θα χρειαστεί άλλη μία εβδομάδα ή δύο για να εγκαταλείψει η Flörsch την κλινική στο Macao και να επιστρέψει στη Γερμανία. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει τη μακρά φάση της αποκατάστασης.