Peugeot e-Partner: Για τους επαγγελματίες που κάνουν την δουλειά τους αθόρυβα!


Μετά την ηλεκτρική έκδοση του Expert η γαλλική εταιρία παρουσιάζει την αντίστοιχη του Partner.

  • 26/1/2021

H Peugeot προχωρά και διευρύνει τις εκδόσεις μηδενικών ρύπων στην γκάμα της ακόμη και πιο πέρα από τα επιβατικά e-208, e-2008 και e-Traveller έχοντας ήδη παρουσιάσει το μεγαλύτερο επαγγελματικό e-Expert. Τώρα, έφτασε η ώρα της εισαγωγής και του e-Partner το οποίο βασίζεται στην κοινόχρηστη διάταξη που χρησιμοποιεί όλος ο όμιλος PSA.

Πρόκειται για αυτή που συνδυάζει έναν ηλεκτροκινητήρα στον μπροστινό άξονα που αποδίδει 136 άλογα και 260 Nm ροπής. Την βάση αποτελεί η πλατφόρμα EMP2, η οποία φιλοξενεί την μπαταρία λιθίου ιόντων χωρητικότητας 50 kWh. Η αυτονομία φτάνει τα 275 km με μία μόνο φόρτιση και σε κύκλο WLTP.

O onboard φορτιστής του αυτοκινήτου είναι στα 7,4 kW και προαιρετικά υπάρχει ο ισχυρότερος στα 11 kW. Με αυτόν σε wallbox αντίστοιχης ισχύος 11 kW απαιτούνται περίπου 5 ώρες για μια πλήρη φόρτιση ή 30 λεπτά σε σημείο DC ταχυφόρτισης 100 kW και στο 80% της μπαταρίας.

Υπάρχουν τρία προγράμματα κίνησης. Στο Eco η ισχύς μειώνεται στους 82 PS, στο Normal στους 109 PS και στο Power αποδίδεται το μέγιστο των 136 PS. Επίσης υπάρχουν δύο επίπεδα ανάκτησης ενέργειας (τα Moderate και Augmented).

H μέγιστη χωρητικότητα φόρτωσης είναι στα 4,4 κ.μ. με ωφέλιμο φορτίο στα 800 κιλά. Τo e-Partner θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις μεταξονίων, στην Standard με μήκος αμαξώματος 4,4 μέτρων και στην Long των 4,75 μέτρων.

Από πλευράς επιτάχυνσης το ηλεκτρικό βαν της Peugeot χρειάζεται 11,2 sec για τα πρώτα 100 km/h από στάση, ενώ η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι τα 130 km/h. Ούτως ή άλλως ο επαγγελματίας οδηγός δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω για τα δρομολόγιά του στην πόλη, αφού για αυτές κυρίως προορίζονται τα βαν οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων.