Peugeot: Επιστροφή στο WEC και το Le Mans!


H Peugeot Sport ανακοίνωσε πως θα επιστρέψει στο πρωτάθλημα αντοχής από το 2022 με ένα νέο υβριδικό hypercar.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 14/11/2019

Η γαλλική ομάδα θα ανταγωνιστεί τις Aston Martin, Toyota και Scuderia Cameron Glickenhaus οι οποίες έχουν δηλώσει μέχρι τώρα συμμετοχή για το πρωτάθλημα WEC του 2022. Από τότε θα ισχύσουν οι νέοι κανονισμοί και συγκεκριμένα η νέα κατηγορία Hypercar Class που θα αντικαταστήσει την LMP1 με τα γνωστή πρωτότυπα αγωνιστικά.

Η νέα κατηγορία έχει ως στόχο την μείωση του κόστους και την προσέλκυση περισσότερων κατασκευαστών και ομάδων. Περιλαμβάνει αγωνιστικά που βασίζονται σε μοναδικά αυτοκίνητα που έχουν εξελιχθεί για αυτούς τους αγώνες ή σε hypercars.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει παραγωγή τουλάχιστον στο σύνολο των 20 αυτοκίνητων με άδεια κυκλοφορίας για τους δρόμους, κάτι που αυτόματα σημαίνει πως η Peugeot θα παρουσίασε στα επόμενα χρόνια ένα υβριδικό hypercar.

"Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με αυτή την προοπτική και το πάθος της ομάδας μου για αυτό το πρότζεκτ", δήλωσε ο διευθυντής της PSA Motorsport Jean-Marc Finot. "Είναι μια νέα πρόκληση και γνωρίζω ότι οι ειδικοί μας θα επιδείξουν και πάλι μία μοναδική θέληση για διακρίσεις έχοντας μακρά εμπειρία από τα κορυφαία πρωταθλήματα της FIA".

Υπενθυμίζεται πως η Peugeot αποχώρησε από το WEC το 2011 και μετά από νίκη στο Le Mans του 2009 με το 908 HDi FAP LMP1. Οι Γάλλοι έχουν μια μακριά ιστορία στο Le Mans έχοντας νίκες το 1992 και το 1993 καθώς και σημαντικές διακρίσεις την εποχή του Group C.