Peugeot Foodtruck: Το "λιοντάρι" λανσάρει ένα Bistrot!


Το Peugeot Food Truck είναι ένα κόμπακτ μπιστρό πάνω σε τροχούς, εναρμονισμένο ιδανικά στο αστικό περιβάλλον.

  • 4/4/2015

Η Peugeot παρουσίασε στις 2 Απριλίου το συναρπαστικό Foodtruck σε μία ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στην ιστορική αγορά Carreau du Temple στο Παρίσι. Το πρωτότυπο όχημα συνδυάζει νέες καινοτόμες εμπειρίες προσφέροντας υψηλής ποιότητας γρήγορα γεύματα. 

Το Peugeot Foodtruck εμπνεύσθηκε και σχεδιάστηκε από το Peugeot Design Lab - το παγκόσμιο στούντιο σχεδίασης της μάρκας - και ξεχωρίζει από την σικ ονομασία Le Bistrot du Lion. Το νέο ρεστοράν πάνω σε τροχούς θα δώσει το παρόν και στο Milan Design Week 2015 στις 14 Απριλίου, προτού στηθεί έξω από το Γαλλικό Περίπτερο στην διεθνή έκθεση Expo Milano, με θεματικό τίτλο “Τροφή για τον πλανήτη, Ενέργεια για την Ζωή.” 

H ιστορία της Peugeot ξεκινά σχεδόν δύο αιώνες πίσω στην Γαλλία, μία χώρα γνωστή για την εξαιρετική της κουζίνα και την τεράστια αυτοκινητοβιομηχανία της, δυο  πεδία στα οποία η γαλλική  μάρκα μεγαλουργεί από το 1810, όταν η οικογένεια Peugeot από τους μηχανισμούς άλεσης έφτασε να κατασκευάζει λεπίδες πριονιών. Από εκεί και πέρα ακολούθησε μια φυσική εξέλιξη των πραγμάτων: η πρώτη μηχανή αλέσματος καφέ της Peugeot πωλήθηκε το 1840 και ο πρώτος μύλος πιπεριού – με πλήρη εγγύηση για όλη την διάρκεια ζωής- το 1874. 

Το 1882 την εμφάνισή του έκανε το πρώτο όχημα Peugeot, το πασίγνωστο ποδήλατο Grand-Bi Penny-farthing (με τον τεράστιο μπροστινό τροχό), ενώ μερικά χρόνια αργότερα μία μηχανοκίνητη κατασκευή έθεσε νέα δεδομένα για το μέλλον: το πρώτο αυτοκίνητο Peugeot! Από τότε, η Peugeot έχει κατασκευάσει περισσότερα από 65 εκατομμύρια μηχανοκίνητα οχήματα που κυκλοφόρησαν στους δρόμους του πλανήτη. 

Μέχρι και το 2015 η Peugeot παραμένει ο μοναδικός κατασκευαστής που εξακολουθεί να κατασκευάζει μαγειρικά σκεύη, ενώ παράλληλα δημιουργεί και παράγει οχήματα – αυτοκίνητα, σκούτερ και ποδήλατα- σε εκατομμύρια μονάδες.

Από την ίδρυση της η Peugeot έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει χιλιάδες προϊόντα και οχήματα. Είναι η ακράδαντη απόδειξη για την επινοητικότητα και την ευρηματικότητα της μάρκας να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της κάθε εποχής με νέα σχήματα και λειτουργίες. Το Peugeot Food Truck αντιπροσωπεύει όλες αυτές τις παραδόσεις: ένα κινητό αντικείμενο, ένα αυτοκινούμενο, το οποίο όταν σταθμεύσει μετατρέπεται σε ένα food truck που όμοιο του δεν υπάρχει”, λέει χαρακτηριστικά ο Gilles Vidal, Διευθυντής Σχεδίασης Peugeot.

Μια πετυχημένη συνταγή απαιτεί τα καλύτερα συστατικά

Όπως εξηγεί η Cathal Loughnane, επικεφαλής στο εργαστήρι σχεδιασμού της Peugeot, «οι τελικοί χρήστες βρίσκονται πάντοτε στην καρδιά όλων των δημιουργιών μας. Για το Peugeot Foodtruck, θέλαμε να δημιουργήσουμε μία εντελώς διαφορετική εμπειρία, όχι απλά να κατασκευάσουμε μία κουζίνα για έναν σεφ, αλλά ένα ρεστοράν-καφέ για τους πελάτες όπου ένα συμπαγές όχημα Peugeot μεταμορφώνεται σε ένα Bistrot».

Το Peugeot Food Truck είναι ένα κόμπακτ μπιστρό πάνω σε τροχούς, εναρμονισμένο ιδανικά στο αστικό περιβάλλον. Οι μικροί σε μήκος εμπρός και πίσω πρόβολοι εξασφαλίζουν εξαιρετική ευελιξία, ενώ το μακρύ μεταξόνιο προσφέρει απίστευτα μεγάλο χώρο φόρτωσης.

Με μία κίνηση, το Peugeot Food Truck αναδιπλώνεται για να διπλασιάσει το μέγεθος του και να προσαρμοστεί στον περιβάλλοντα χώρο. Το Le Bistrot du Lion περιλαμβάνει χώρους για προετοιμασία γεύματος και δείπνου, καθώς και θέση για DJ  για ακρόαση νέας ψηφιακής μουσικής Peugeot MUSIC, που προσφέρει διαδικτυακό ράδιο και αποκλειστικά playlists (https://Peugeot.music.com).

Για να διασφαλιστεί πως οποιοσδήποτε δεν θα χάσει το παραμικρό αυτής της μοναδικής εμπειρίας, το Peugeot Foodtruck διαθέτει ότι χρειάζεται για να καλύψει τις ανάγκες 30 ατόμων παρέχοντας την άνεση Le Bistrot du Lion, περιλαμβάνοντας μία σειρά από τραπεζάκια κάτω από τέντες. Μία αξιοσημείωτη λεπτομέρεια είναι πως το Le Bistrot du Lion έχει σχεδιαστεί με δυνατότητα ανακύκλωσης όλων των αποβλήτων ούτως ώστε κάθε φορά που ένα Le Bistrot Du Lion αποχωρεί να αφήνει την πόλη έτσι όπως την βρήκε.

Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθούν την κάθε κίνηση του σεφ χάρη σε μία οθόνη 46’’, ενώ ένα σετ από οκτώ ηχεία FOCAL και 32 tweeter -τα οποία βρίσκονται σε μελετημένη διάταξη για βέλτιστη ηχητική εμπειρία- καλύπτουν από τον ήχο ενός μαχαιριού μέχρι και τις επιλογές του DJ Adriano με απίστευτη πιστότητα ακουστικής.

Οι σεφ έχουν στην διάθεσή τους δύο σχάρες και τέσσερις πλάκες ψησίματος καθώς και όλα τα σχετικά για να μεγαλουργήσουν. Το σύστημα εξαερισμού προσφέρει την βέλτιστη ποιότητα αέρα, ενώ υπάρχουν 400 λίτρα κατάψυξης σε υποδαπέδιο χώρο. Ένα ψυγείο 350 λίτρων διατηρεί δροσερά τα αναψυκτικά, ενώ μια επαγγελματική μηχανή εσπρέσο από την Rocket Espresso συμπληρώνει το μενού των θαμώνων.