Picasso PS-01: Ένα ελβετικό super car με τουλάχιστον 600 PS


Η περίσσεια ανθρακονήματος και ο V6 της Alfa Romeο αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά του PS-01.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 13/1/2021

Οι Ελβετοί είναι για πολλά γνωστοί αλλά όχι για την αυτοκινητοβιομηχανία τους, αλλά αυτό μάλλον δεν πτόησε τον Stefano Picasso, ο οποίος ίδρυσε πριν από περίπου ένα χρόνο την ομώνυμη εταιρεία. Και τώρα παρουσίασε τις πρώτες εικόνες του πρώτου της αυτοκινήτου. Το οποίο ονομάζεται PS-01 και ο στόχος είναι να έχει αναλογία κιλών ανά ίππο μικρότερη του 1,0.

To Picasso PS-01 βασίζεται σε ένα μεγάλο τμήμα από ανθρακόνημα, που έχει μήκος 3,2 μέτρα και σύμφωνα με τους Ελβετούς είναι το μεγαλύτερο που έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα σε αυτοκίνητο. Σε αυτό προσαρμόζεται ένα πίσω υποπλαίσιο -και αυτό από ανθρακονήματα- η σχεδίαση του οποίου είναι εμπνευσμένη από τα αγωνιστικά των αγώνων αντοχής της κατηγορίας LMP2.

Με τόσο ανθρακόνημα το βάρος του PS-01 περιορίζεται στα μόλις 900 κιλά, κάτι που σημαίνει πως για να επιτευχθεί η αναλογία του ενός κιλού ανά ίππο ή ακόμα μικρότερη απαιτούνται τουλάχιστον 900 ίπποι. Από ένα κινητήρα εσωτερικής καύσης και μόνο μιας και ο Picasso έχει γράψει στο Instagram “Batteries not included”.

O κινητήρας πάντως είναι ο V6 των 2,9 lt που κινεί τις top Alfa Romeo Giulia και Stelvio. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για την εκδοχή του που χρησιμοποιείται και στη Giulia GTA και φτάνει τους 600 ίππους. Οπότε μέχρι τους 900 υπάρχει ακόμα δρόμος… Τέλος, να πούμε πως υπεύθυνος για την εμφάνιση του Picasso PS-01 είναι ο Rioberto Curto, ο οποίος συνήθως σχεδιάσει πολυτελής θαλαμηγούς.